2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Balesetveszélyes járda újult meg a Páterdombon

2024. május 15. szerda, 11:46
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Befejeződött a zalaegerszegi Kinizsi Pál utca 70-72/B társasházak előtti járdaszakasz felújítása. A környék egyik leghosszabb járdája már balesetveszélyes állapotban volt.

 Folyamatos az utak, közösségi terek fejlesztése

Megszűnt a botlásveszély a Kinizsi utcában

Gecse Péter alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: mintegy 58 méter hosszúságban újult meg a Kinizsi utca egyik legveszélyesebb járdája. A gyalogút melletti zöldfelületre évtizedekkel ezelőtt ültetett – azóta 15 méter magasra nőtt – fenyők gyökerei több helyen károsították a járda burkolatát, ami nap, mint nap botlásveszélyt jelentett. A problémát az itt élők is többször jelezték a képviselő felé.

A mostani felújítás során 4 centiméter vastag aszfaltburkolatot kapott járda, a szegélyezés után rendezték a zöldfelületet, ősszel pedig további – a környezetbe illő – fákat ültetnek. Biztonsággal megközelíthetők a házakhoz, illetve az úttest felé vezető bejárók is. 

Gecse Péter és Szabó János közútkezelő szakreferens

A képviselő hozzátette: ebben az önkormányzati ciklusban számos út, járda és parkoló is megújult a Páterdombon. Több mint 90 férőhellyel bővült a parkolóhelyek száma. Emellett a közösségi terek is megszépültek. A fejlesztési program nem ért véget, a jövőben folytatódnak a páterdombi útfelújítások.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK