2023.10.04., szerda - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Bemutatkozó látogatáson az új vietnami nagykövet

2018. május 19. szombat, 18:55
Szerző és fotó: Antal Lívia
Nguyen Tien Thuc, a Vietnami Szocialista Köztársaság újonnan kinevezett budapesti nagykövete május 17-én bemutatkozó látogatásra érkezett Zalaegerszegre, mely során megkoszorúzta Ho Si Minh, a Vietnami Demokratikus Köztársaság egykori elnökének, miniszterelnökének szobrát.

Elmondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy az aznapi városi közgyűlésen Balaicz Zoltán polgármester és a képviselők fogadták küldöttségüket. Utána vele és Vadvári Tibor alpolgármesterrel beszélgetést folytatott, melyen többek között Zalaegerszeg és valamely vietnami város közötti testvértelepülési kapcsolat létesítése is szóba került. Örömét fejezte ki az iránt is, hogy Európában csak Zalaegerszegen van szobra Ho Si Minhnek. Mint mondta, egy következő alkalommal a park további szépítéséről, és a zalai megyeszékhellyel való együttműködési lehetőségekről is tárgyalni kívánnak.

A koszorúzás előtt Góra Balázs, a MSZP helyi szervezetének elnöke köszöntötte az új nagykövetet és delegációját. A mindenkori vietnami nagykövetek 2005 óta helyeznek el koszorút Ho Si Minh születésnapja alkalmából Zalaegerszegen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK