2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Betegágyhoz jött az ajándék

2016. december 06. kedd, 18:58
Szerző: Antal Lívia Fotó: AL
Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos Mikulás-napi ajándékcsomaggal lepte meg a kisbetegeket a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház gyermekosztályán.

– December 5-én és 6-án minden kisgyermek kíváncsian fürkészi cipőjét, csizmáját, a kórházban fekvő kisbetegek azonban ezt nem tehetik meg, sőt az óvodai és iskolai Mikulás-ünnepségen sem vehetnek részt. Immár tizedik éve látogatom meg ilyenkor a gyermekosztályt. Előzetesen érdeklődtem dr. Gárdos László főorvostól a gyermekek létszámáról, így negyven mikuláscsomagot hoztam, hogy egy kis mosolyt csaljak az arcukra. Négy gyerekem és két unokám van, így jómagam is átérzem a szülők aggódását, és a beteg kisgyermekek szomorúságát – mondta Vigh László.

Dr. Gárdos László, a gyermekosztály vezető főorvosa arról beszélt, hogy gyerekeknek otthonuktól távol egy idegen környezetben kell megküzdeniük fájdalmaikkal és félelmeikkel. Ilyen feszült állapotban mindig jól jön egy kis meglepetés, édesség, ami örömet okoz és elvonja figyelmüket problémáikról.

A Mikulás-csomagok kiosztásában dr. Hegyi Johanna és dr. Mayer Georgina segédkezett Vigh Lászlónak. A beleznai Szarka Milán Nimród panaszai ellenére örült az ajándéknak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK