2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Biztonságos átkelés a zebrán

2018. május 29. kedd, 18:34
szerző és fotó: Antal Lívia
Különösen műszakváltáskor nehéz átmenni a kijelölt gyalogátkelőn a zalaegerszegi Hock János és a Bíbor utca kereszteződésében, mert az arra haladó járművek vezetői gyakran nem adják meg az elsőbbséget.

Luczy Evelin rendőr őrmester irányítja a forgalmat

A csomópontot a város és a Magyar Közút Zrt. közös beruházásban még 2012-ben építette át, ahol a burkolati jelek, közúti jelzőtáblák, sárgán villogó lámpák figyelmeztetik autósokat a gyalogosok átkelésére. A közlekedésbiztonság javítása érdekében az önkormányzat 2017-ben térfigyelő kamerát is telepített a forgalmas kereszteződésbe. A helyzet nem sokat javult, az autósok nem állnak meg a gyalogátkelőnél illetve gyakorta átlépik a sebességhatárt.

A Schneider Electric Zrt. vezetősége éppen ezért fordult az önkormányzathoz és a közút kezelőjéhez, mert munkatársai veszélyesnek tartják az átkelést a zebrán, ami csomópont közelében lévő két buszmegálló megközelítését is megnehezíti. A multinacionális cég gyárigazgatója és HR-vezetője közölte ezt a helyszíni sajtóbejáráson, melyen Soós Szabolcs rendőr alezredes, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője bejelentette, hogy a műszakváltások idején fokozzák a rendőri jelenlétet a kereszteződésben. A Hock János utcában emellett rendszeresen fogják ellenőrizni a megengedett sebesség betartását is. Szerencsére eddig nem történt baleset a gyalogátkelőnél, ha viszont bekövetkezne, a térfigyelő kamera képeit fel tudják használni az eljárásban.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK