2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Biztosan nyert az éllovas

2020. január 01. szerda, 09:15
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Falco Vulcano Energia KC Szombathely 89-98 (17-27, 26-27, 19-23, 27-21). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2100 néző. Jv.: Kapitány, Csabai-Kaskötő, Kulcsár.

ZTE: Bibbins (16/12), Johnson (28/12), Szabó (7), Williams (19/12), Agafonov (14). Csere: Djurics (5/3), Doktor, Simon, Gulyás. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Falco: Hooker (8/6), Benke (6), Curry (23/9),  Filipovity (7), Reddic (15). Csere:  Krivacsevics (2),  Bíró, Perl (19/3),  Váradi (11/3), Lake De’quon (2), Devaunghn (5). Vezetőedző: Gasper Okorn.

Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat (3. p.: 8-8). Ezután az éllovas vendégek beleerősítettek, a ZTE hat perc alatt mindössze kilenc pontot szerzett. A Falco lendülete tovább tartott a második negyed során is. A vendégek jóval pontosabban dobtak és három perc alatt húszra „hízott” a Falco előnye. (13. p.: 18-38).  A negyed közepéig  úgy nézett ki, hogy súlyos vereséget mér  a ZTE-re az éllovas. Nem így történt. Feljavult a ZTE védekezése, kevesebb labdát adtak el és a 18. percben négy pont volt a két csapat között (43-47). Vendég időkérés után ismét tíz pont fölé nőtt a vasiak előnye.

A harmadik negyedben tovább tartott a vendégek lendülete. Biztosan vezetett a szombathelyi csapat (25. p: 53-66). A zalaiak sok labdát adtak el, így hiába javult dobószázalékuk, az éllovas többször támadhatott, mint ellenfele. A záró tíz percben kevesebb gondot fordítottak a védekezésre a csapatok. Hullottak a kosarak mindkét oldalon.  (36. p.:68-81). A hajrában visszavett a tempóból a vendégcsapat, a ZTE 3 pontosokkal felzárkózott. A Falco biztos győzelme azonban nem forgott veszélyben.

Esélyeshez méltóan nyert a vasi csapat. A ZTE becsülettel küzdött, de játékosai sok labdát adtak el és sok támadó lepattanót  engedélyeztek ellenfelüknek. Hiába volt jobb a dobó százalékuk a Falco biztosan nyert.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Ellenfelünk kontrollálta a mérkőzést, megérdemelten nyert. Csak a második negyedben sikerült úgy játszanunk, ahogy szerettünk volna.   Ellenfelünk sok támadó lepattanót szedett. Ma ennyire voltunk képesek. A Falco nem véletlenül vezeti a tabellát.

Gasper Okorn: - Megérdemelt győzelmet arattunk, egy keményen harcoló ellenfél ellen.  A ZTE legyőzte a Körmendet, Albát, nekünk ez plusz motivációt jelentett. A második játékrésszel lehetek elégedett jobban, ekkor teljesen uraltuk a mérkőzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK