2019.07.24., szerda - Kinga,Kincső Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Bravúros győzelem a kupában

2018. február 21. szerda, 07:09
Szerző: B. I.
ZTE FC - Puskás Akadémia 1-0 (0-0). Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a legjobb nyolc közé jutásért, első találkozó. Zalaegerszeg, 428 néző. Jv.: Bogár. Gólszerző: Vernes (66. p. 11-esből).

ZTE: Kovács Z. - Polényi, Króner, Devecseri, Fodor Á. -  Babati (Nagy G. 83. p.), Patvaros, Hudák, Bedi - Vernes (Kovács A. 80. p.), Paudits (Jelena 92. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Puskás Akadémia: Hegedüs - Klinar, Spandel, Heris, Trajkovszki-Molnár, Zsidai, Madarász (Knezevics 64. p.),  Bacselics – Grgics, Prosser (Perosevics 46. p.), Diallo (Latifi 56. p.). Vezetőedző: Pintér Attila. 

Kiegyenlített játékot hozott az első 15 perc, a kapuk nem kerültek veszélybe. Az első negyedóra végén egy vendég próbálkozást hárított Kovács. A másik oldalon Babati lövése kerülte el a kaput. Enyhe fölénybe került a vendégcsapat,de helyzetet nem sikerült kialakítania. Pintér félóra után melegíteni küldte cserejátékosait. Az első félidő végén szögletek révén veszélyeztettek a vendégek, eredménytelenül. Harciasabban kezdte a második félidőt  a vendégcsapat, letámadta ellenfelét. A ZTE időnként kijött a szorításból, egy távoli Babati szabadrúgás fölé szállt. Nem sokkal később egy hazai kontra végén Babatit lökte fel a vendégek kapusa 11-es. A büntetőt Vernes biztosan értékesítette. Rákapcsolt a Puskás, a ZTE beszorult, de hősiesen védekezett, sőt egy-egy kontra végén növelhette volna előnyét.  A Puskás minetgy zárásként lőtt egy kapufát.

A ZTE végig szervezetten jól védekezve játszott, kevés lehetőségéből egyet értékesített és megérdemelten nyerte meg a találkozót. Egygólos előnnyel utazhat a visszavágóra.

Értékelés:

Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon szép eredményt értünk el. Mindenki kitette  a szívét  a pályára.  Játékban van még fejlődni valónk, de ma erős volt az ellenfél. Szeretnénk elérni, hogy mindig így búcsúzzanak tőlünk a  nézők.

Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője:  Minden dicséret  a rendezőké, jó pályát biztosítottak. A ZTE szervezetten játszott, egy megingásunkat kihasználta, de azért kíváncsi vagyok 11-est megelőző szituációra. Van még egy visszavágó, azon dől el a továbbjutás.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK