2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Bűn- és baleset-megelőzési üzenet a tánc nyelvén

2017. március 20. hétfő, 09:15
Szerző: -liv-
A miskolci a New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata a tánc nyelvén szól a fiatalokhoz. Az Art moziban a zalaegerszegi középiskolásoknak látványos és akrobatikus koreográfiákkal mutatták be azokat a veszélyeket, melyek saját korosztályukra leselkednek.

A New Step tánccsoport tagjai bűn- és baleset-megelőzési témájú üzeneteket kívánnak eljutatni saját korosztályunknak a táncon keresztül – mondta el érdeklődésünkre Anti András alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Egy tehetségkutató műsorban tűntek fel, így karolta fel őket az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, amely tavaly Szolnokon egy nagyszabású nyitóprodukciót rendezett a tánckarral. 2017-ben pedig elindult az országos bűn- és baleset-megelőzési roadshow a megyei főkapitányságok részvételével, így került harmadik állomásként Zalaegerszegre a program.

Az Art moziban helyet foglaló középiskolásokat az országos rendezvény házigazdája, Kovács Róbert színművész köszöntötte. Elmondta, a 2010-ben alakult szolnoki tánccsoport azért jött létre, hogy az óvodás és kisiskolás tagjai számára a mozgás örömét nyújtsa. Ebben a kis közösségben egymás tiszteletére, szeretetére és segítésére is nevelik őket.

Két koreográfiájukban éppen a kirekesztést és a mobiltelefonok általi személytelen világot mutatták be. Továbbá megjelenítették a családon belüli erőszakot, a diszkóbaleseteket, valamint más közlekedési veszélyhelyzeteket.

A látottak után Kovács Róbert és Bükiné Papp Zsuzsanna, folytatott gondolatébresztő beszélgetést. A megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője úgy értékelt, hogy az emberek többsége hajlamos a kirekesztésre, mások megítélésére például a ruházat, a bőrszín alapján. Kiemelte, az áldozatok, legyenek családi erőszak elszenvedői, nem mernek segítséget kérni. A gyerekek sokszor természetesnek veszik, ha erőszak éri őket, mert ezzel együtt élik mindennapjaikat a családban. Felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusoknak észre kell venni, ha baj van, mert annak látható jelei vannak. Beszélt egy másfajta kirekesztésről is, mégpedig a droghasználat kapcsán, amit a gyerekek sokszor a csapatszellem miatt próbálnak ki.

Ez a korosztály már motorkerékpárt és személyautót is vezet. A diszkó- és más balesetek okairól és megelőzéséről Horváth László, a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója beszélt a diákoknak a közlekedés témájú produkciók után.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK