2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Civil jelölteket támogat a Tiéd a Város Egyesület

2024. április 16. kedd, 19:04
Szerző: V.Zs.
Az MSZP, LMP és Jobbik helyi szervezetei nem indítanak önálló jelölteket az önkormányzati választásokon, de támogatják a Tiéd a Város Egyesület valamennyi választókerületben induló civil jelöltjét – hangzott el a zalaegerszegi egyesület sajtótájékoztatóján, melyen részt vett Góra Balázs, dr. Paksy Zoltán, Benke Richárd és Hartmann Miklós.

Mint ismert az egyesületet 2019-ben hozta létre öt párt és számos civil szervezet Zalaegerszegen. A DK és a Momentum a közelmúltban bejelentette, hogy együtt indulnak a választásokon, így a Tiéd a Város Egyesületben maradt három párt úgy döntött, csupán támogatóként segíti a civil jelölteket. Elhangzott, többségében nem a pártokban aktívan politizáló személyeket indítanak. 

A tájékoztatón Hartmann Miklós, az egyesület alapítója és volt elnöke elmondta, az önkormányzás nem a pártok dolga, ezért fontos a civilek támogatása, hogy minél többen kerüljenek be a képviselőtestületbe. Sajnos nem a virágkorukat élik az önkormányzatok, a választási rendszer többszöri átalakítása a hatalom megtartását szolgálta. Több feladatot és jogkört is elvontak az önkormányzatoktól, és mint Hartmann Miklós hozzátette: több területen is újraállamosítás zajlik. 

Paksy Zoltán a Tiéd a Város Egyesület programjáról szólt, amely tartalmaz zöldprogramot, konzervatív- és  szociáldemokrata programot is. Lokálpatrióta szervezetként dolgoznak, a három párt – MSZP, LMP, Jobbik – csak támogatóként van jelen a szervezetben.

S hogy milyen önkormányzatot szeretnének? Korrupció mentes, szociálisan érzékeny és élhető várost irányító önkormányzatot tartanának jónak, amellyel az itt lakó állampolgárok elégedettek – hangzott el. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK