2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Bravúr a javából

2018. október 15. hétfő, 11:48
Szerző: B. I.
CMB Cargo UNI Győr - ZTE NKK 63-65 (19-20, 11-15, 17-18, 16-12). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Győr, 350 néző. Jv.: Földházi, Vida, Csabai-Kaskötő.

Győr: Brown (12/6), Török (8/6), Raksányi (10/6), Spanou (17/6),  Gray (12). Csere: Krnljics, Varga (4),  Czank,  Szabó, Baffy, Nagy D.  Vezetőedző: Sandro Orlando.

ZTE: Koziar (6/3), Kovács G. (3/3),  Harrison (17/15) Hegedüs-Őri (7/3),  Parker (7). Csere: Benke (5/3), Boonstra (10),  Horti (8),  Gáspár-Szalay (2). Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Jól kezdték  a találkozót a  zalaiak, jól védekeztek és két hárompontos és  egy dupla kosár után az első negyed közepén vezettek (5-8). A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, egyik  együttesnek sem sikerült  a másik fölé kerekednie. A második negyed elején egy triplával fordítottak a hazaiak, de a zalaiak gyorsan visszavették a vezetést. Nem esett sok kosár, ami a ZTE-nek kedvezett. A zalaiak nem engedték, hogy a hazaiak lendületbe jöjjenek. A harmadik tíz percben is taktikusan, okosan játszott a ZTE. Ezúttal a  3 pontos dobásokkal sem akadt problémájuk, így biztosan tartották  előnyüket. A vendégeknél Harrison  öt triplát dobott. Öt perc volt hátra a találkozóból,  a ZTE még tíz ponttal vezetett. Az utolsó öt percben nagy hajrát nyitott a Rába-parti csapat. A ZTE ez idő alatt mindössze 3 pontot dobott, de előnyéből két pont megmaradt és megnyerte  a találkozót.

A tavalyi idény óta tovább erősödő Győr ellen fegyelmezett taktikus játékkal nyert a ZTE. A zalaiaknál ezúttal nemcsak a védekezés volt rendben, hanem támadásban is eredményesek voltak és bravúros győzelmet arattak.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Nagy öröm számomra ez a győzelem. A lányok betartották a megbeszélt taktikát, sikerült lelassítanunk a győriek játékát, ez volt  a találkozó kulcsa. Földön kell járnunk, nem szabad túl értékelni a sikerünket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK