2018.06.22., péntek - PaulinaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

DK: Kényszerített kiköltözés

2017. április 20. csütörtök, 15:27
Szerző: N.N.
Címkék: Keszthely, Közélet
A közösségi élet szabályait betartó, az alacsony összegű bérleti díjat rendező 25 családnak kell kiköltöznie május elsejéig a fenékpusztai majorban levő komfort nélküli bérlakásából.

A Festetics-kastéllyal van ugyan megállapodásuk, de az igazgató március 29-ei keltezésű levélben jelezte, hogy április 30-án lejáró, évenként hosszabbított, lakás –és helyiséghasználati szerződéseiket most nem újítják meg, így „állami segítséggel" akár hajléktalanok is lehetnek  –állította a DK keszthelyi választókerületi elnöke.

Kovács Viktória, egy a bérlemények üzemeltetője által meghirdetett, ám arra a kastélyból képviselőt nem delegáló lakógyűlés után tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: ötvenhét ember, köztük idősek, gyerekek, betegek, kisgyerekesek kerülhetnek utcára május végével. A kilakoltatásra váró családok egyelőre sem a kastélytól, sem az önkormányzattól nem kaptak semmilyen érdemi segítséget, mert elhelyezési kötelezettség egyiküket sem terheli.

Az itt élők közül többen, nemrégiben, önerőből felújíttatták a kéményüket, az elektromos hálózatukat. Az Amazon és a Hintómúzeum felújításakor még sikerült kezelni a hasonló lakhatási helyzetet, de most nem körvonalazódik a kastély és az önkormányzat vezetése által hangoztatott megoldáskereső „humánus” álláspont. A lakásokat azért kell sietséggel elhagyniuk, mert a majort pályázati pénzből 2021-ig felújítják? –kérdezett rá az önkormányzat DK-s képviselője. A polgári engedetlenséget és a nem békés módszereket pedig mindenképp kerülni kell –állította.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK