2022.05.19., csütörtök - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Dr. Csidei Irén az ellenzéki pártok közös jelöltje

2021. október 01. péntek, 11:10
Szerző: V.Zs.
A demokratikus ellenzéki pártok helyi vezetői sajtótájékoztató keretében értékelték az előválasztás eredményét. Keresztes Csaba, az előválasztási bizottság nevében elmondta: a Zala 1-es választókerületben 4 ezer 745 érvényes szavazatot adtak le a választásra jogosult állampolgárok.

Előválasztási eredmények 

Az egyéni jelölteknél egy fordulóban született meg a döntés, míg a miniszterelnök jelölteknél indul a második forduló. Ebben az esetben országosan a legtöbb szavazatot kapott Dobrev Klára (DK), a második helyen végzett Karácsony Gergely (Párbeszéd-MSZP-LMP) és Márki-Zay Péter (MMM) között dől el, ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök jelöltje. Országosan az első fordulóban 633 ezer 811 fő vett részt.

A Zala 1-es választókerületében a következő eredmény született: Dr. Csidei Irén (DK) 1928, Föőr Gábor MMM) 1025, Pleisz Dóra (Momentum) 911, Benke Richard (Jobbik) 618, Dr. Paksy Zoltán 263 szavazatot kapott. Így az ellenzéki pártok közös egyéni jelöltje dr. Csidei Irén orvos, a zalaegerszegi megyei kórház volt főigazgatója lett. 

A sajtótájékoztatón résztvevő Góra Balázs, (MSZP) Benke Richárd (Jobbik), és dr. Paksy Zoltán (LMP) köszönetet mondtak a szavazóknak, az előválasztáson résztvevő aktivistáknak, és segítőknek. Elhangzott: Magyarországon még nem volt példa ilyen politikai megmozdulásra és a részvétel minden várakozásukat felülmúlta. Az ellenzéki pártok közötti megállapodásnak megfelelően valamennyien támogatják és segítik dr. Csidei Irént, hogy sikeresen szerepeljen a 2022-es országgyűlési választásokon. 

Dr. Csidei Irén szintén megköszönte a részvételt és a rá adott szavazatokat. Mint fogalmazott „munkámat és hitemet tettem ebbe a munkába, melyet együtt folytatunk az ellenzéki pártokkal”. A kampány során úgy látta, hogy az emberek „ki vannak éhezve” a párbeszédre. A következő hónapokban sok település lakóit keresik majd fel, hogy a véleményüket kérjék, meghallgassák őket a jövővel kapcsolatban. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK