2019.07.24., szerda - Kinga,Kincső Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Egy pont, ami nem sokat ér

2018. május 08. kedd, 12:28
Szerző: B. I.
ZTE FC - Kazincbarcika 2-2 (1-0). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg 542 néző. Jv.:Szilasi.

Az első percekben a vendégek veszélyeztettek. Majd átvette az irányítást a zalai csapat, pontrúgások után azonban nem találták el a kaput. Támadásaiban kevés volt az átütő erő, lassan és körülményesen szőtte támadásait. A vendégek kontrái annál veszélyesebbek voltak. Kovács védett bravúrral egy közeli lövést. Aztán újabb hazai védelmi zavar után a kapufát találta el a Kazincbarcika. Semmi nem jelezte, hogy a ZTE gólt szerez. Egy pontrúgás után viszont ismét a védő Króner szerzett gólt. Ezután a ZTE növelhette volna előnyét, de Vernes, majd Babati hibázott nagy helyzetben. A félidő végén ismét Kovács bravúr kellett, hogy ne kapjon gólt a ZTE.

A szünet után a vendégek kezdtek aktívabban. Egy 11-es gyanús eset történt a ZTE kapuja előtt, de a játékvezető nem látta annak. Aztán hosszú perceken át mezőny játék folyt, enyhe hazai fölénnyel. A vendégek rövid időn belül hármat cserélnek. Alapjában változott meg a játék képe. A zalaiak védelme kihagyott, egyenlített a vendégcsapat. Nem sokáig örülhetett a Kazincbarcika a döntetlennek, egy lecsorgó labda után két perc múlva ismét megszerezte a vezetést a ZTE. Azt lehetne hinni, hogy ezek után figyel a hazai védelem, nem teszi. Rövidesen azonban a vendégek egy szabadrúgás-variáció után ismét egyenlítenek. A hátra lévő szűk negyedórában ment előre a zalai csapat, helyzetei is adódtak, amelyek azonban kimaradtak. A legnagyobbat Kovács Á. hagyta ki, egy lépésről sem tudott a kapuba találni. Igaz, a Kazincbarcika is megszerezhette volna a győzelmet.

A ZTE 65 percig uralta a találkozót, több lehetősége akadt, azután jött a szokásos hajrábeli összeomlás. Az egy pont a semminél több, de a bent maradás egyre távolabb kerül.

Értékelés:

Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. 1-0-s állásnál egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető. Második vezetésünk után nagyot hibázott védelmünk. A hajrában mindkét csapat nyerhetett volna.

Koleszár György, a Kazincbarcika edzője: - Jó mérkőzést játszott a két csapat. Nekünk is voltak bőven gólszerzési lehetőségeink, az első félidőben több, mint a hazai csapatnak. Idegenben az egy pont jó.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK