2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Elhunyt Siklósi Vilmos

2020. október 30. péntek, 19:00
73 éves korában elhunyt Siklósi Vilmos, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke, a MAZSIHISZ elnökségének tagja, a Béke-Shalom Baráti Társaság helyi szervezetének ügyvezető elnöke. Megannyi kulturális esemény, illetve a Hevesi Sándor Színház egyik fő támogatója.

Nevéhez kötődik többek között a helyi zsidó közösség újjászervezése: 1995-ben, 31 fő részvételével alakították meg a hitközséget. A szervezet számos kulturális és közéleti esemény megálmodója, szervezője volt az elmúlt évtizedekben. Céljuk többek között a zsidó hagyományok és kortárs zsidó/izraeli kultúra megismertetése. Ennek érdekében – saját ünnepeiken túl – kiállításokat, filmheteket, koncerteket és könyvbemutatókat is rendszeresen szerveztek a nagyközönség számára.

2003-ban pedig a hitközség a Remény Közalapítvánnyal közösen létrehozta a Másokért-díjat, melyet minden évben olyan személyeknek adományoznak, akik sokat tesznek az emberi kapcsolatok ápolásáért, mások tiszteletéért. 

Siklósi Vilmos temetése november 13-án, pénteken 11 órakor lesz a kispesti zsidó temetőben. November 15-én, vasárnap 10 órakor pedig a zalaegerszegi zsidó temetőben is megemlékeznek róla.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK