2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Elkészült az egervári buszforduló

2019. május 03. péntek, 19:04
Szerző és fotó: Antal Lívia
Befejeződött az egervári buszforduló építése a 74. főútról nyíló ipari feltáró út mellett, melyre bruttó 21 millió forintot fordított Zalaegerszeg önkormányzata a vállalkozói alapból.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a közpénzekből gazdálkodó önkormányzat nem tud közvetlen pénzügyi támogatást nyújtani a helyi cégeknek, de a vállalkozói alapból lehetősége van kerékpárutak, buszfordulók illetve buszmegállók építésére. Ezt a cél szolgálja, hogy a dolgozók könnyebben és biztonságosabban tudjanak eljutni munkahelyeikre. A Schneider Electric Zrt. is azért fordult az önkormányzathoz, hogy az egervári üzeme mellé létesüljön egy buszforduló.

A beruházás során 7 méter szélességű és 57 hosszúságú buszforduló épült meg, közepén zöld területtel, szélein kiemelt szegéllyel illetve zúzottkőpadkával. Az útfelület víztelenítésére 38 méter hosszban vízelvezető árkot alakítottak ki.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy városban 29 helyszínen fejeződtek be, illetve még folynak parkoló-, járda- és útfelújítási munkálatok az 1,7 milliárd forintos állami infrastrukturális fejlesztési csomag keretében. Ezek nagy része lakossági kérésre teljesül, míg más része olyan emblematikus helyszínek – mint a Keresztury VMK és a sportcsarnok előtti tér – átépítését teszi lehető hamarosan.

A helyszíni bejáráson részt vett Németh Gábor, a településrész önkormányzati képviselője valamint Ulicskáné Maza Renáta, a műszaki osztály munkatársa.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK