2022.05.25., szerda - OrbánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Érdemes használni a VÉSZ-t!

2020. október 09. péntek, 10:54
Közlemény
A VÉSZ-t, azaz a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatást hét éve indította el a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az Android és iOS operációs rendszerekre kifejlesztett, okostelefonokra, táblagépekre ingyenesen letölthető applikáció nemrég új funkciókkal bővült.

A VÉSZ használata jelentősen megkönnyíti a felhasználók tájékozódását a váratlan helyzetekről, hívja fel figyelmet a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az applikációban megjelenő hírek, felhívások a lakóhelyről, az úti cél által érintett területekről, útvonalakról, megyékről, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről: tűzesetekről, balesetekről, áramkimaradásról vagy a meteorológia által kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről közölnek friss információkat.

Az alkalmazás nemrég frissítésen esett át, ezért érdemes letölteni, ugyanis új funkciókkal bővült a szolgáltatás! Praktikus például a GPS-alapú helymeghatározás, a gyengénlátók számára kifejlesztett nagykontrasztos mód, illetve a felolvasó funkció, ami a vakok és autóvezetők számára jelent nagy segítséget. A katasztrófavédelem így olyan információkat juttat el nap mint nap, amelyekkel elkerülhetőek például a balesetek, növekszik a felhasználók biztonságérzete, mert gyorsan és hiteles forrásból tájékozódhatnak a nap 24 órájában.

Ne maradjon le a hírekről, használja a VÉSZ-t!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK