2020.05.25., hétfő - Orbán Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Értékes pont idegenből

2019. október 23. szerda, 19:09
Szerző: B. I.
Újpest FC - ZTE FC 0-0. NB I-es labdarúgó mérkőzés. Budapest, 2619 néző. Jv.: Karakó (Buzás, Kóbor).

Újpest: Banai - Pauljovics, Risztevszki, Heris, Balázs B. - Szankovics, Nwobodo (Koszta 79. p.), Zsótér, Onovo - Simon K. (Bijernason 60. p.), Feczesin).Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

ZTE: Demjén - Kocsis, Bobál D., Lesjak, Tamás - Stieber (Devecseri 85. p.), Mitrovics, Bedi, Radó, Babati (Hudák 76. p.) - Ikoba ( Bobál G. 67. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Az első negyedórában kiegyenlített játék folyta a pályán, a vendégek sokat passzolva tartották a labdát. Az első hazai kísérletet biztosan hárította Demjén, a ZTE kapusa. A szélről belőtt labdák után, ezúttal is többször zavarba jött a vendégek védelme. Szerencséjükre ezek a beadások rendkívül pontatlanok voltak. Az első nagy zalai lehetőséget Radó hagyta ki, éles szögből beadás helyett mellé lőtt. Majd ismét két - nem túl erős - lövést védett a vendégek kapusa. Feczesin újabb próbálkozása után már bravúr kellett Demjéntől, hogy ne zörögjön a hálója. A félidő hajrájában a házigazdák játszottak fölényben, eredmény nélkül.

Szünet után rövid időre beszorította ellenfelét az Újpest. Egy kontra végén az 55. percben esett első kaput eltaláló zalai lövés. Stieber labdáját védte Banai. Jó tíz percen át a ZTE sokat passzolva megtartotta a labdát. Aztán a 65. perc tájékán nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat, a zalaiak teljesen beszorultak, de jól védekeztek. Az újpesti játékosok által szélről belőtt labdák rendkívül pontatlanok voltak. Egy lövést Demjén kis híján saját kapujába ütött. Szorongatott az Újpest, azonban igazán nem sikerült helyzetbe kerülnie, az átlövések is pontatlanok voltak.

A döntetlen igazságosnak mondható, mivel a ZTE-nek voltak nagyobb helyzetei, akkor is, ha csak kétszer találta el a kaput. Igaz viszont, az Újpest olykor nagy mezőnyfölényben játszott.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Idegenben mindig jó az egy pont. A mérkőzés egyes szakaszaiban volt esélyünk a győzelem megszerzésére is. El kell ismerni ugyan, hogy az Újpest fölényben játszott, de nagy helyzetei nem voltak.

Demjén Patrik, a ZTE kapusa: - Annak külön örülök, hogy jól védekeztünk, nem kaptunk gólt. Ez egy pontot eredményezett, ami az Újpest otthonában nem rossz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK