2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

„Ezt a pályát nehéz bevenni”

2017. május 05. péntek, 11:00
Szerző: B. I.
Falco Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 88-80 (15-20, 25-18, 23-30, 25-12). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Középszakasz, felsőház. Szombathely, 2700 néző. Jv.: Kapitány, Farkas G., Tőzsér.

Falco: Govens (29/12), Váradi (13/3), Barham (7/3),  Pusthavar (7/3),  Tóth N. (13),. Csere: Medford (8), Zsigeranovics (8/3),  Simon (3/3). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

ZTE: Ubilla (27/12), Norfleet (18/9), Benke (5/3),  Szabó,  Drungilas (17/3). Csere: Kis (6/3),  Mohácsi (3/3),  Wright (4). Vezetőedző: Bencze Tamás.

A középszakasz utolsó mérkőzésén jól kezdtek az egerszegiek, jól védekeztek, pontosan dobtak (5. p.: 4-12).  Sőt, a második öt perc egy részében még változatlanul irányítottak. Egy hazai időkérés után több labdát eladott a ZTE és  a Falco felzárkózott.  A második negyedben gyorsan bónuszba kerültek a vendégek. A hazaiak minden fault után dobhattak, s négy perc után átvették  a vezetést (14. p.:26-25). Ezután fej-fej melletti csata folyt a pályán - váltott vezetéssel. A ZTE-nek jóval  több személyi hibát fújtak. Kis két negyed után már négynél tartott. A másik érdekesség, hogy az első félidőben a ZTE-ben csak  a légiósok  szereztek pontot.

A nagyszünet után fej-fej mellett haladt a két csapat. A ZTE négy perc után ismét bónuszba került, a Falco minden ZTE személyi hiba után dobhatott. A nehézségek ellenére még vezetett  a zalai csapat, mivel még pontosak voltak  a dobásaik.  ZTE vezetéssel zárult a harmadik negyed, de látni lehetett, hogy a személyi hibák miatt gondok lesznek vendégéknél. A záró tíz percben Ubilla,  Szabó, Kis,  Drungilas és Wright négy személyi hibával játszott. Közülük Drungilas és Wright  kipontozódott, a ZTE center nélkül maradt, illetve nem védekezhetett keményen. A hazaiak könnyedén hoztak egy 20-3-as szériát és megnyerték a mérkőzést.

A ZTE minden dicséretet megérdemel, három negyeden át tartotta a lépést a Falcóval, a „lejtős” hazai pályával nem boldogult.

A  vendégeknél ezúttal hiányoztak a magyarok kosarai, mindössze 14 pontot dobtak. Az egerszegi csapat az alapcélt teljesítette, pályaelőnyt harcolt ki a folytatásra a tavalyi bajnok Szolnok ellen.

Értékelés:

Bencze Tamás,  a ZTE vezetőedzője: -  Gratulálok  a Falconak, azt csinálták, amit engedtek nekik. Azt gondolom, ezt a hazai pályát nehéz bevenni.  Kérem  a játékvezetői bizottságot, nézzék meg  a mérkőzés felvételét, mi megtesszük, tanulságos lesz.  Nekem sem könnyű higgadtnak maradni, a vereség ellenére dicséret illeti játékosaimat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK