2021.04.11., vasárnap - Leó, SzaniszlóZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Fejlesztésekről, tervekről egyeztettek

2021. február 08. hétfő, 13:52
Szerző és fotó: Antal Lívia
Választókerülete polgármesterei számára tartott fogadóórákat Vigh László országgyűlési képviselő az elmúlt héten. A körzethez tartozó 76 település vezetőit három napon át 7-8 fős csoportokban fogadta, az első két napon Zalaegerszegen, a harmadik napon pedig Csesztregen.

Elöl: Feketéné Fellner Mariann (Csöde), Szinayné Csarmasz Bernadett (Babosdöbréte), Péntek Gabriella (Csatár), Vigh László.
Hátul: Ujj Tibor (Böde), Farkas Tamás (Bak), Bicsák Richárd (Becsvölgye), Vincze Ferenc (Hottó)

A Megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a járványhelyzet szülte ezt a megoldást, hiszen most nem lehet többen összegyűlni. Ezzel az augusztusi baki találkozóra utalt, amikor a rendezvényekre vonatkozó létszámkorlátozás „megengedte”, hogy a 76 polgármesterből 56 jelen legyen. Most közel másfél órás megbeszélésekre, 7-8 fős csoportokban hívja a polgármestereket. Úgy fogalmazott, ez egy érdekes kísérlet, amelynek lényege, hogy a településvezetők egymás előtt számolnak be a már megvalósult, illetve a tervezett fejlesztésekről. A településüzemeltetéstől, az intézmények működtetésétől kezdve egy-egy probléma megoldásán keresztül minden szóba kerül, amelyből mindenki tanulhat, illetve hasznosíthatja azokat. Mint mondta, az elhangzottakat, az ötleteket, javaslatokat összegzi, és valamennyi polgármesternek továbbítja majd.

Az országgyűlési képviselő fontosnak nevezte, hogy a lakossághoz elérjenek az információk, akár az adott település közösségi oldalán, akár az ingyenes újságokon keresztül. Azonban nincs mindenkinek internet-elérhetősége, ezért azt javasolja, hogy levélben értesítsék ki az érintett családokat, például a szemétszállítás időpontjának változásáról. Az ingyenes újságokat pedig vigyék ki házhoz. A települések egymástól eltérőek, mind lélekszámban, mind infrastruktúrában. Emiatt fejlesztési igényeik is mások. E tekintetben a Magyar Falu Program minden érintett településnek biztosít pályázati lehetőséget, amivel tud élni, mondta végül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK