2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Fejlesztések a Platán sor és Arany János utca között

2024. április 19. péntek, 11:41
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult Zalaegerszegen a Platán sor 1-3-5. számú épületek mögötti feltáró út, emellett a Jókai- és Arany János utca közötti tömbbelsőkben is több fejlesztés történt a Kovács Károly Városépítő Program keretében.

 Megújultak az utak, járdák, parkolók

A részletekről Balaicz Zoltán polgármester, Bali Zoltán alpolgármester, önkormányzati képviselő és Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának vezetője tartott sajtótájékoztatót a helyszínen. Elhangzott: a fejlesztések előzménye az volt, hogy egy KEHOP-pályázatnak köszönhetően 2023-ban közműrekonstrukció zajlott az érintett területeken. Ennek apropóján határozta el a városvezetés, hogy az arányos városfejlesztés jegyében felújítják az érintett szakaszokon a szervizutakat, járdákat, valamint bővítik a parkolóhelyek számát.

Bali Zoltán, Balaicz Zoltán, Szak Tibor

Mintegy 20,6 millió forintos ráfordítással, 186 méter hosszúságban megújult a Platán sor 1-3-5. számú házak mögötti feltáró út. Újjáépült a pályaszerkezet, és a csapadékvíz-elvezetést is korszerűsítették. További 21,8 millió forintból fejlesztések történtek a Jókai-, Arany János utca tömbbelsőben is. A Jókai utca 47-49. között út-, járda és parkolófelújítást végeztek a szakemberek, az Arany János utca 65-67. között parkolók létesültek. A Jókai utca 45. számú épület alatti tömbbelsőben pedig az új gyeprácsos parkolóhelyek kialakítása mellett a gyalogjárdát is felújították.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK