2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Felnőttkorba lépett a bűnmegelőzési iroda

2019. július 07. vasárnap, 18:57
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
Július elején Ruzsics Ferenc polgármester nyitotta meg a felnőttkorba lépett bűnmegelőzési irodát az Energia téren. Jelezte: idén is biztosítottak másfél millió forintot arra, hogy az itt dolgozó fiatalok jól érezzék magukat és a szolgálatukat is felelősségteljesen ellássák.

A város vezetői sok dicséretet kapnak a turistáktól azért, hogy a fiatalok milyen gondossággal vigyázzák a köztereket és az értékeket. Vigyáznak arra, hogy ne legyünk áldozatok! –mondta el.

Horváth István rendőrkapitány azt hangsúlyozta ki, hogy a diákokkal való együttműködés egyszerre szolgálja a közbiztonságot, a tanulók iskolán kívüli nevelését és értéket teremtve szolgálja a közösséget. Az ifjak az élhető város még biztonságosabbá tételén fáradozva bizonyítják, hogy nélkülük nincs is keszthelyi nyár.

Július elsejétől hét héten át 4-6 fő fogja vigyázni a strand és a város területét és kiemelt turisztikai célpontjait -foglalta össze dr. Lakics Andrea rendőr őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési előadó. A keszthelyi bűnmegelőzési iroda vezetőjeként és az Asbóth középiskola rendészeti szakának óraadó tanáraként is jeleskedő szakember elárulta, hogy augusztus 18-áig nemcsak a parkolókban, de a nagyobb bevásárlóközpontokban is találkozni lehet majd olyan 10 és 11. évfolyamra járó fiatalokkal, illetve közösségi önkéntesekkel, akik kortárssegítő szaktáborban sajátították el azon rendészeti ismereteket, amelyeket használni tudnak a mindennapi feladatellátásuk során.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK