2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Fidesz: Stabil a költségvetés

2017. február 17. péntek, 14:37
Szerző: V.Zs.
Az elmúlt 27 év legnagyobb főösszegű költségvetését fogadta el a zalaegerszegi közgyűlés az elmúlt héten: a 24,7 milliárdos büdzsé részleteiről sajtótájékoztató keretében beszélt Bali Zoltán, a gazdasági és Dékány Endre, a műszaki bizottság elnöke, frakcióvezető helyettesek.

Az eddigi fejlesztési ígéreteinket forintosítani tudjuk, ezzel is szolgálva a zalaegerszegiek érdekeit – fogalmazott Bali Zoltán, majd megjegyezte: az ellenzéki képviselők szerint a saját bevételi oldalt alultervezte az önkormányzat. Ezzel kapcsolatban elmondta: az önkormányzatnak a saját bevételeihez kell igazítania a kiadásait. Az uniós támogatások nélküli költségvetésnek, stabilnak, kiszámíthatónak kell lenni, a működési bevételeknek fedeznie kell a kiadásokat.

Elhangzott: a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése miatt 277 millió forint többletkiadás keletkezett. Az önkormányzati segélyezési rendszer, az egész szociális ágazat kiadásait is a városi bevételek határozzák meg. 2017-ben 4,2 milliárd iparűzési adóbevételt, 950 millió forint építményadó bevételt terveztek. Ingatlaneladásokból (ipari területek hasznosításából) 310 milliós bevételt várnak az idén. A lakásalap ebben az évben 243 millió forint.

Dékány Endre a városüzemelésre, a fejlesztésekre fordítható összegekről beszélt, a 12,8 milliárd forint felhasználását részletezte, szólt a működési kiadásokról, a városüzemelésre szánt 1,7 milliárd felosztásáról illetve tételesen felsorolta, mire mennyi fejlesztési pénz jut 2017-ben.

Végül Bali Zoltán szólt az ADA cég várható beruházásáról, az Ulev-S Kft. csarnoképítéséről, az északi ipari parkban a Timbertech Kft. új üzemcsarnok építéséről. Mindhárom cég jelentős munkahelyteremtő beruházást hajt végre.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK