2024.07.23., kedd - LenkeZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Figyelem, új zebra Zrínyi úton

2017. november 29. szerda, 19:43
Szerző és fotó: Antal Lívia
Sárga villogó fényjelző is felhívja a figyelmet az új gyalogátkelőre, amit a zalaegerszegi önkormányzat létesített a Zrínyi úton a Flex nagy parkolója és a közlekedési felügyelőség között.

Munkanapokon a kétoldali autóbuszmegállókat megközelítve nagyon sokan közlekednek itt, a forgalomszámlálás adatai alapján műszakváltáskor óránként 588 gyalogos kel át a Zrínyi utca ezen szakaszán. A sajtóbejárásnak éppen ezért nemcsak a beruházás bemutatása volt a célja, hanem a figyelemfelhívás az autósok számára, hogy gyalogátkelőt óvatosan közelítsék meg, mondta Gecse Péter alpolgármester.

A kijelölt gyalogos átkelőhely létesítését a dolgozók közlekedésbiztonságának növelése érdekében a Flextronics International Kft. kérte. Az önkormányzat erre reagálva biztosította a pénzügy fedezetet, mintegy 7,3 millió forintba kerülő beruházáshoz ez évi költségvetéséből. A kivitelezési munkálatok október közepén kezdődtek el, melynek részeként. 26 méter hosszban átlag két méter széles aszfaltburkolatú járdát alakítottak ki, valamint növényhézagos támfalat építettek a nyugati oldalon. A gyalogátkelőt ellátták taktilis burkolati jelekkel a vakok és gyengénlátók biztonságos közlekedésének segítésére, továbbá veszélyes helyre figyelmeztető sárga villogó fényjelzőkészüléket is telepítettek a gyalogátkelő közlekedési táblák elé. Az új zebrával elérhető buszmegállók felújítását korábban végezték el.

Nyáron készült el az új parkoló Flex A-épülete oldalában a cég kivitelezésben, melyhez az önkormányzat biztosította a területet. A közeljövőben közvilágítása is megoldódik, melyet ugyancsak a város finanszíroz, fűzte hozzá Gecse Péter, aki a déli városrészek önkormányzati képviselőjeként is fontosnak tartotta és támogatta a beruházások megvalósítását.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK