2023.09.28., csütörtök - VencelZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Filmzenék a Kertmoziban

2021. június 17. csütörtök, 20:52
Szerző: V.Zs.
Július 2-án, pénteken 20 órától a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar filmzenei koncertet ad a kertvárosi Kertmoziban. A részletekről Balaicz Zoltán polgármester, Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, Tóth László zongoraművész, a szimfonikus zenekar vezetője, és Flaisz Gergő, a VMK igazgatója számolt be a városházán tartott sajtótájékoztatón.

Jótékonysági koncert

Balaicz Zoltán dicsérte a kezdeményezést, amely Galbavy Zoltántól származik, és akinek szívügye a Kertmozi programokkal való megtöltése. A járványhelyzet után fontosnak tartja a polgármester a közösségi élet újbóli fellendülését, rendezvények megtartását, az emberek egymásra találását. 

Elhangzott: a mintegy kétórás hangversenyt – melyen vendégek is fellépnek – jótékony céllal szervezték: a tankerület javaslata alapján a koronavírus-járvány miatt árván maradt három gyermeket támogatnak a becsületkasszába befolyt összegből, valamint a szolgálat közben elhunyt zalai rendőr családjának ajánlják fel a bevételt. 

Közös összefogás eredménye a hangverseny, melyben a VMK és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar jó párost alkot. A koncert ingyenes, de regisztrációs jegyet kell váltani, amire minden nap lehetőség van az Ady moziban. Egy ember maximum 6 darab jegyet vehet át. A koncertet a budapesti Pejtsik Péter zeneszerző, karmester vezényli, aki országszerte dirigál nagyszabású, látványtechnikákat is felvonultató koncerteket.

A hangverseny ingyenes, becsületkasszába gyűjtik a felajánlásokat. A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK