2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Főpróba a Szekszárd elleni rangadóra

2019. február 03. vasárnap, 10:28
Szerző: B. I.
ZTE NKK - MTK-Budapest 80-45 (17-4, 22-12, 23-12, 18-17).NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.: Boros, Nagy, Bagi.

ZTE: Koizar (11/3), Kovács G. (3/3), Pusztai P. (12), Boonstra (12/3),  Horti (9). Csere: Hegedüs-Őri (9), Benke (7),  Gáspár-Szalay (2), Parker (15), Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

MTK: Szabó F. (6), Bernáth (2), Süle (14/3), Hegedüs (10),  Czirják (3). Csere: Wéber (6),  Schiroky, Pusztai S. Szeitl, Koch (4). Vezetőedző: nagy Dorottya.

Hárompontossal nyitott a ZTE a sereghajtó MTK ellen. A hazaiak keményen védekeztek,  a fővárosiak első kosara öt perc után esett. A ZTE könnyedén játszott, így több ziccer is kimaradt. A negyed közepén 7-4-re felzárkózott a fővárosi csapat, utána már ismét  a hazaiak következtek. Könnyedén húztak el, közben az MTK a gyűrűbe sem talált be. A második negyed elején két vendégkosár esett, aztán ismét a ZTE percei következtek. A negyed közepén 20 pontra nőtt a előnye 31-12. A házigazdák jól védekeztek, a vendégek csak elvétve találtak a gyűrűbe. Fordulás után tovább nőtt a ZTE előnye. Hazai oldalon mindenki bőven kapott játék lehetőséget (30. p.: 52-22).  A vendégek rendkívül gyengén dobtak, ami részben a ZTE jó védekezésének volt köszönhető. A házigazdák előnye a befejező negyed közepén elérte a negyven pontot (35. p.: 75-35). A végén kicsit kiengedett a zalai csapat, de így is fölényes győzelmet aratott.

Az utolsó helyzett MTK ellen végig irányított a ZTE, magabiztosan győzte le ellenfelét.

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Végig komolyan vettük a mérkőzést. Vezetésünk birtokában mindenkinek bőven adhattam játéklehetőséget. Örülök a fölényes győzelmünknek, készülünk a Szekszárd elleni rangadóra.

Nagy Dóra, az MTK vezetőedzője: - A sok vereség lelkileg nem tesz jót a csapatnak, nehéz motiválni a lányokat.  Annak örülök, hogy a mai találkozón védekezésben sikerült egy kicsit előbbre lépnünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK