2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Futóbiciklik ajándékba

2023. július 08. szombat, 16:23
Szerző és fotó: Antal Lívia
A zalaegerszegi Űrhajós utcai óvodásoknak már nem szükséges saját kerékpárt hozni a Kresz-parkba, a Zrinszki Alapítvány jóvoltából a 13 futóbiciklire is felpattanhatnak. Az adományozásról sajtótájékoztatót tartottak az intézményben.

A legfontosabb az, hogy az önkormányzat támogatásáról biztosítsa azon alapítványokat, amelyek a város intézményeit, közterületeit szeretnék fejleszteni. Bognár Ákos önkormányzati képviselő (1. képen) fogalmazott így köszönetképpen, hiszen a Zrinszki Alapítvány már harmadik alkalommal segíti az Űrhajós Utcai Óvodát.

Először az udvari játékokat újították fel, több mint öt évvel ezelőtt, majd 2020-ban KRESZ-parkot létesített egy rossz állapotú aszfaltos terület újjáépítésével és térkövezésével. Most pedig ennek használatához szereztek be 13 futóbiciklit, továbbá egy napvitorlát és egy párakaput, hogy a kánikulát jobban el tudják viselni a gyerekek az udvaron, mondta Zrinszki Mónika, a 30 fős vállalkozói közösséget és számos önkéntest tömörítő alapítvány kuratóriumi elnöke.

Örömmel fogadták a Zrinszki Alapítvány újabb felajánlását, amelynek köszönhetően már saját eszközparkkal tudják használni a KRESZ-parkot, mondta Kása Istvánné óvodavezető. A kerékpáros tanpályán játszva tanulhatják meg gyerekek a közlekedési szabályokat. A sajtótájékoztatón kiderült, tényleg tudják, mert mindegyikük megállt a zebránál és a stoptáblánál.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK