2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Épül az északi bringaút Keszthelyen

2018. szeptember 25. kedd, 08:52
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Keszthely város északi részén, a Csapás út több szakaszán folyamatosan dolgoznak a munkagépek, gőzerővel épül a kerékpárút-hálózat új, három kilométer hosszúságú szakasza.

A „Zala Kétkeréken – Kerékpárút-fejlesztés Keszthely, Hévíz és Hahót településen” címet kapott, 2016-ban startolt projekten szerzett 324.38 millió forintból, a Zala Megyei Önkormányzat beruházásában, az érintett településekkel konzorciumban folytatódik a beruházás, melynek révén megvalósul Keszthely és Gyenesdiás bringás összekötése.

A nyomvonal felszínének gyalulásán, a homokágyak terítésén, szeptember közepén már javarészt túl vannak az építők. Több helyen elvégezték a vízvezeték hálózat cseréjét is. A meglévő járda szélesítésével, kétirányú elválasztás nélkül építik ki a gyalog és kerékpárutat, ami legelébb turisztikai célokat szolgál, de a helyi lakosok is biztonságosabban tudják a kerékpárjukat használni. Az útszakaszon tervezett járdának a Martinovics utcai csomópontban lesz vége. A kerékpárút a Csapás út északi tengelyén fut majd végig a bevásárló központ parkolóján áthaladva, közös kijelöléssel a gyalogosan közlekedők számára is. A keszthelyi szakaszon az építők még ősszel végezni szeretnének..

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK