2022.05.17., kedd - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gyenge játék, negyedik hazai vereség

2020. november 09. hétfő, 09:16
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE, ZTE Aréna
ZTE FC – Kisvárda Master Good 1-2 (0-1)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 768 néző. Jv.: solymosi ( Vígh-Tarsonyi, Szalai).
ZTE: Demjén – Szalai (Tajti 58. p.), Bobál D., Szépe (Tanasin 72. p.),Gergényi -  Sankovics, Vass (Koszta 58. p.), Lesjak, Bedi (Dragóner 89. p.), - Babati (Favorov 72. p.), Könyves. Vezetőedző: Boér Gábor.
Kisvárda: Dombó – Melnik, Rubos, Datkovic, Hej – Szimovics, Lukas, Navrátil (Horváth Z.  76. p.), Bumba (Karasiuk 90. p.), - Sassá (Kovácsréti 62. p.), Viana. Vezetőedző: Supka Attila.
Gólszerzők: Koszta 64. p.), illetve Viana (11-esből, 11. p.), Navrátil (51. p.).
Kiállítva: Viana (64. p.)

A ZTE-nél Boér Gábor felgyógyult a koronavírusos betegségéből, leült a ZTE kispadjára. Szánthó Regő viszont hiányzott, rosszul érezte megát.
Könyves helyzetével indult a találkozó. A vendégek viszont gyorsan megszerezték a vezetést. Szépe feleslegesen csúszott oda ellenfelének. A labda helyett a lábát találta el. Jött a jogos büntető, amit Viana biztosan értékesített, 0-1. A bekapott gól megzavarta a ZTE-t. Jó tíz perc kellett, míg magához tért a hazai csapat. A zalaiak mezőny fölény harcoltak ki, de mindössze egy fejes kellett könnyedén védenie Dombónak.  A Kisvárda kontraakcióiban, viszont benne volt a gólszerzés lehetősége. A hazaiak szerencséjére hibáztak a vendégek. 
Fordulás után még inkább visszahúzódott saját térfelére a vendégcsapat. A hazaiak tanácstalanul passzolgattak, de helyzetbe nem sikerült kerülniük. A vendégek egy kontra végén tovább növelték előnyüket. Hazai védelmi hiba után Navratil lőtt Demjén lába között a kapuba, 0-2.Még távolabbra került a ZTE számára a győzelem lehetősége. Egy szép akció végén első helyzetét gólra váltotta a ZTE, Koszta lőtt kapásból a kapuba, 1-2. Ráadásul egy perc múlva ember előnybe került a hazai csapat. Vianát állította ki a játékvezető ütésért. Lett volna alkalom a fordításra, a házigazdák viszont rendkívül körülményesen lassan játszottak, így helyzetbe sem tudtak kerülni. A vendégek megtartották egy gólos előnyüket.
A ZTE számára döntő fontosságú találkozón, rendkívül gyengén körülményesen játszott, fontos 3 pontot vitt el riválisa. Elgondolkoztató, hogy hazai pályán immár negyedik vereségét szenvedte el a ZTE.
Koszta Márk, a ZTE játékosa: - Ellenfelünk gyorsan megszerezte a vezetés, ami döntő módon kihatott a mérkőzésre. Szépítő gólom és a kiállítás után, úgy éreztem, hogy akár megfordíthatjuk a mérkőzést, de nem sikerült.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK