2019.11.12., kedd - Jónás,Renátó Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Több, mint győzelem

2019. április 09. kedd, 08:40
szerző: B. I.
Gyirmót FC Győr - ZTE FC 1-2 (0-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Győr 900 néző. Jv.: Karakó. Gólszerzők: Nagy P. (75. p.), illetve Grumics (30. p.), Hudák (87. p.).

ZTE: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri (Szépe 21. p.), Bedi - Farkas II. B. (Hudák 85. p.), Kocsis, Barczi, Grumics, Kiss - Bobál (Novák 60. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rangadón az első húsz percben inkább a vendégek akarata érvényesült, két kisebb lehetőségük is volt. A hazaiak fokozatosan vették át a játék irányítását és mezőnyfölényt harcoltak ki. Az első harminc perc végén egy kontrából mégis  a ZTE szerzett vezetést. Grumics lőtt a kifutó kapus lába között a hálóba, 1-0.  Nem sokkal később Devecseri megsérült, le kellett cserélni. A bekapott gól ellenére ment előre  a Gyirmót, de  a zalaiak kontrái rendre veszély jelentettek kapujára. A vendégek jól védekeztek, de azért közben egyet-egyet kellett védenie Zöldesinek.

Szünet után egy szabadrúgást fogott a hazai kapus, a másik oldalon Szarka fejelt fölé. Továbbra is mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, de  a ZTE védelme jól zárt, így nem tudott helyzetbe kerülni. A zalaiak egyre kevesebbszer jutottak el a gyirmóti kapuig. A házigazdák mezőnyfölénye a 75. percben érett góllá. Nagy P. kapáslövése talált utat a ZTE kapujába, 1-1.

A gól után érdekes módon a ZTE igyekezett megtartani a labdát, ami jó százalékban sikerült is játékosainak. Már sokan elkönyvelték a döntetlent, amikor egy remek kontra végén a pár perce beállt Hudák bombázott a kapuba, 1-2.

A ZTE taktikus játékkal nyerte  a rangadót, a hazaiak mezőnyfölénye meddőnek bizonyult. A ZTE hétpontos előnyre tett szert a tabellán.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidőben mi voltunk veszélyesebbek. Jobban kihasználhattuk volna lehetőségeinket. A második félidő nem tetszett, az ellenfél kockáztatott, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Azért így is nyertünk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK