2024.05.18., szombat - Erik, AlexandraZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Gyorshajtókra utaztak

2019. április 04. csütörtök, 15:57
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-án 6 órától április 4-én 6 óráig Speedmarathon elnevezéssel 24 órás sebességellenőrzést hajtott végre a rendőrség, Zala megyében is.

A zalaegerszegi Alsóerdő közelében tartott sajtótájékoztatón Anti András rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, a TISPOL miden évben több nemzetközi akciót hirdet meg. A mostaninak a része a Speedmarathon 24 órás sebességellenőrzési akció. Ezt azt jelenti, hogy az adott napon az Európai Unió összes országának rendőri szervei a rendelkezésükre álló valamennyi sebességmérő eszközzel kint vannak az utakon. Zala megyében hat traffipax, közte egy menet közbeni figyeli a gyorshajtókat, összesen 62 helyszínen. Hangsúlyozta, a folyamatos ellenőrzés azért fontos, mert a személyi sérüléssel járó balesetek első számú okozója a sebességhatárok átlépése, a statisztikai adatok szerint. Az első napon nem igazán találkoztak gyorshajtóval, mely köszönhető annak, hogy a TISPOL nemzetközi akcióról uniós és hazai szinten is megjelennek híradások. A második napon, melyen a Speedmarathont tartották, már bátrabbak a sofőrök.

A gyorshajtás szerencsésebb esetben csak pénzbüntetéssel jár, és nem súlyos kimenetelű balesettel. Az nap 74-es főúton egy a 90 helyett 127 kilométer per órával közlekedőnek 45 ezer forintjába került a sebesség túllépése. A Speedmarathon célja éppen az, hogy kiszűrjék a gyorshajtókat és felhívják a figyelmet arra, milyen súlyos következménnyel járhat a sebesség helytelen megválasztása. Az akció adatait folyamatosan küldték a rendőrök saját rendszerükbe, melynek eredményét később fogják közölni. Az Alsóerdei úton Cászár Csilla rendőr törzszászlós és Mester Dániel törzsőrmester végezte az ellenőrzést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK