2023.10.04., szerda - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Győzelem és bronzérem

2019. május 04. szombat, 18:32
Szerző: B. I.
ZTE NKK - CMB Cargo UNI Győr 80-60 (21-21, 21-10, 15-15, 23-14). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Rájátszás a 3-4. helyért. Zalaegerszeg, 800 néző. Jv.: Papp, Praksch, Söjtöry.

ZTE: Koizar (16/6), Pusztai (15/9), Maltsi (17/6), Boonstra (10/6), Parker (10). Csere: Horti (10),  Gáspár-Szalay (2), Kovács G., Preisinger,Benke. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Győr: Mandics (2), Raksányi (11/6),  Czank, Spanov (22/9), Gray (21). Csere: Török (2), Varga,  Nagy D. (2), Krnjics,  Szabó P., Biczó. Vezetőedző: Milos Pavlovics.

A mindent eldöntő mérkőzésen az első tíz percben ádáz csata dúlt a pályán. Fej-fej mellett haladt a két csapat, mindkét oldalon a védekezés dominált (5. p.: 11-8). A folytatásban is egymás nyomában volt  a két együttes.  A második tíz perc elején felváltva vezettek a csapatok. A ZTE védekezése tovább javult, támadásai pontosabbak lettek (15. p.: 33-28).  Pusztai hármasa után tíz pont fölé nőtt a zalaiak előnye ( 20. p.:  43-32). A harmadik negyed elején Gray vezetésével  megpróbált felzárkózni a vendégcsapat (23. p:: 44-38).  A győriek is szigorítottak védekezésükön, kevés kosár esett, de nem csökkent a hazai előny. A negyed hajrájában labdaeladások után lőtávolba kerültek a vendégek (28. p.:  51-46). Maltsi 3 pontosa hűtötte le reményeiket. Küzdött, hajtott a vendégcsapat, de  a taktikusan játszó ZTE minden felzárkózási kísérletüket visszaverte. (34. p.: 70-56). A mérkőzés hajrájában 3 pontosokkal „ végezte ki” ellenfelét a ZTE és aratott magabiztos győzelmet.

Az első negyed fej-fej melletti csatája után a ZTE elhúzott és előnyét magabiztosan tartotta meg. A klub fennállása során második bajnoki bronzérmét szerezte  meg. Gáspár Dávid remek csapatot hozott össze, talán ezért is fájó távozásáról szóló híreket. A vezetésnek nyilván nem lesz könnyű a csapatot sem egyben tartani, mivel a csapatnál mindenki szerződése egy évre szól. A  ZTE több nála papíron jobb csapatot megelőzve lett bronzérmes.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Az egész szezonban egy igazi nagy  piros betűs csapatom volt. A lányok végig nagy odaadással dolgoztak. A klub második bajnoki érmét szereztük . Köszönet érte  a közönségnek is, hogy ennyien kijöttek és bíztattak minket.

Milos Pavlovics, a Győr vezetőedzője – Nem kezdtünk rosszul. A második negyedtől azonban elvesztettük az irányítást. Megpróbáltunk felzárkózni, de nem sikerült.  Sok könnyű kosarat dobhatott a ZTE. Gratulálok nekik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK