2022.06.26., vasárnap - János, PálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Három fejes gól lett a ZTE veszte

2020. december 24. csütörtök, 09:40
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE, ZTE Aréna
Újpest FC – ZTE FC 3-2 (1-1)

NB I-es labdarúgó mérkőzés. Budapest, (zártkapus találkozó). Jv.: Solymosi (Farkas, Vígh-Tarsonyi).
Újpest: Banai – Pauljevics, Kutrumpisz, Kaszrati, Antonov – Mitrovics, Csongvai, Beridze (Bacsa 74.p., Risztevszki 87. p.) –Simon, Tallo, Perosevics. Vezetőedző: Pedrag Rogan.
ZTE: Demjén – Lesjak, Bobál D., Szépe – Favorov,  Sankovics (Vass 86. p.), Bedi, gergényi (Tajti 63. p.), - Szánthó, Zimonyi (Babati 63. p.), Könyves (Koszta 75. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Gólszerzők: Csongvai (35. p.), Tallo (62. p., 66. p.), illetve Könyves (41. p.), Favorov (64. p.)

A mérkőzés elején letámadott az Újpest, amivel zavart okozott a vendégoldalon. A ZTE szerencsére gyorsan felvette a meccs ritmusát.  Két kisebb helyzet következett. A 35. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat. Szögletrúgás után Csongvai tiszta helyzetből fejelt a kapuba, 1-0. Fölénybe kerül a ZTE és egyenlített. A 40. percben Könyves kapott remek labdát, és 18 méterről bombázott a kapuba, 1-1. Szünet után a ZTE irányított. Bedi lövése tévesztett célt. A 62. percben újabb pontrúgás után Tallo fejelt a ZTE kapujába, 2-1. Nem sokáig örülhettek a hazaiak a vezetésnek. Két perc múlva Favorov fejelt közelről a kapuba, 2-2. Sajnos ismét jött az újpesti „válasz”. A zalai védők ezúttal is tisztán hagyták Tallo, aki ismét a kapuba fejelt, 3-2. A mérkőzés hátra lévő részében fölényben játszott a ZTE, helyzetei is adódtak az egyenlítéshez, de Banai az Újpest kapusa többször bravúrral védett.
A ZTE végig egyenrangú ellenfele volt az újpestnek, de a kapuja elé belőtt labdákkal háromszor nem tudtak mit kezdeni a védők, így vereséget szenvedett a zalai csapat. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK