2019.06.24., hétfő - Iván Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Helyenként jó játékkal

2018. augusztus 26. vasárnap, 10:00
Szerző: B. I.
Nyíregyháza Spartacus FC - ZTE FC 1-2 (1-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés, Nyíregyháza, 700 néző. Jv.: Oláh. Gólszerzők: Fodor (10.p.), illetve Balázs (30. p.), Novák (55. p.)

ZTE: Zöldesi - Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Babati (Popin 85. p.), Kiss M., Balázs (Madarász 66. p.), Hudák (Novák 53. p.), Bedi - Gajdos. Vezetőedző: Nagy Tamás.

A ZTE-ből sérülés miatt hiányzott Vojnovics. A mérkőzés elején a hazaiak játszottak aktívabban, egy szögletrúgás után Fodor fejesével megszerezték a vezetést (1-0). A gól után tovább szorongatta ellenfelét a nyírségi csapat. A zalaiaknak nem sikerült megtartani a labdát, így a játék javarészt az ő térfelükön folyt. A ZTE erejéből a félidő közepén egy lesgólra futotta. Két védelmi hiba után Zöldesi védett bravúrral. Az első igazán veszélyes ZTE támadás gólt ért, Balázs emelt a kifutó Jova felett a kapuba (1-1). A gól után kiegyenlítettebb lett a játék, Babati lőtt kecsegtető helyzetből fölé.

Fordulás után erősödött a hazai csapat nyomása, mégis a ZTE szerzett újabb gólt. Novák beadásszerű lövése egy védőt érintve vágódott a hálóba (1-2). A gól megfogta a hazaiakat, egy ideig kiegyenlítettebb lett ismét a mérkőzés. Az utolsó húsz percre beszorította ellenfelét a Nyíregyháza. Pontrúgások után rendre veszélyes helyzet alakult ki a ZTE kapuja előtt, de mindig akadt egy láb, vagy fej, amely állta a lövések útját.

A ZTE lehetőségeit jól kihasználta, mellette viszonylag jól védekezett, és a megfelelő pillanatokban Fortuna is mellette állt.

Értékelés:

Nagy Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, de jól felkészültünk ellenfelünkből. Az elején jól játszottunk, bár a Nyíregyháza nagy nyomást gyakorolt ránk. Óriási szívvel, helyenként jól játszottunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK