2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Húzódzkodás a sportcsarnok mögött

2020. május 12. kedd, 19:39
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Új szabadtéri edzőpályával bővült Zalaegerszeg; ezúttal a sportcsarnok mögött avattak fel egy úgynevezett D-típusú street workout parkot.

Átadták a város új edzőparkját

Balaicz Zoltán polgármester a sajtóeseményen elmondta: 2014 óta számos sportfejlesztés valósult meg a város területén. Többek között szabadtéri edzőpályákat is létesítettek egy állami támogatási rendszernek köszönhetően. Az elsőt az Ificentrumban, a másodikat pedig a Vizslaparkban alakították ki. A mostani, a sportcsarnok mögött várja az edzeni vágyókat. Ez a pálya az előzőekhez képest már egy modernebb, továbbfejlesztett változat: strapabíróbb és ellenállóbb. Kialakításánál pedig fontos volt, hogy zöld, ám árnyékos környezetbe kerüljön, és hogy jól megközelíthető legyen.

A pálya – az eddigiekhez hasonlóan – a Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program égisze alatt valósult meg, és a Nemzeti Sportközpontok építette meg az önkormányzat számára, mintegy 20,5 millió forint ráfordítással. Az ilyen D-típusú sportparkok jellemzője, hogy legalább 150 négyzetméter alapterületűek, minimálisan 15 eszköz kerül rájuk, melyek tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő gyakorlatok, illetve fekvőtámaszok elvégzésére alkalmasak. De lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető feladatokra és függeszkedésre is használhatók. A sportolókat gumi alapzat védi.

A polgármester hozzátette: a sportpark rövid használati rendjét a pálya szélén elhelyezett tábla mutatja. Az eszközöket pedig az avatás előtt fertőtlenítették. A jövőben még két szabadtéri edzőpark létesül a városban: egy a Parkerdőben (ez fedett lesz), egy pedig az alsóerdei fejlesztéshez kapcsolódóan.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK