2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

I. Keszthelyi Agroturisztikai Találkozó

2023. május 18. csütörtök, 12:34
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Címkék:
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campus május közepén első ízben, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Keszthelyi Agroturisztikai Találkozót.

Hagyományteremtő szándékkal

A négy napos, diáknapokkal bővített program során bemutatásra kerültek a keszthelyi lovas-hagyományok, az itt nemesített burgonya és szőlőfajták. A résztvevők előadásokat hallgathatnak az egészséges táplálkozásról, a kulturált bor és pálinkafogyasztásról, a méhészetről. A rendezvényt kocsikázási, borkóstolási lehetőséggel, keszthelyi burgonyából történő főzőversennyel, dróntechnológiai valamint kutyás őrző-védő bemutatóval, sportprogramokkal is színesítették.  A KATT szervezésében a rendezvényen megjelentek a vidékfejlesztésben érintett kormányzati, önkormányzati és társadalmi szervezetek, szakmai testületek, gazdálkodó tevékenységet végző szervezetek. 

A rendezvényről tartott sajtótájékoztatón dr. Szabó Péter egyetemi adjunktus, általános campus főigazgató-helyettes jelezte, a találkozót azzal a céllal hívták életre, hogy környezettudatos programokon mutatkozhassanak be a helyi, valamint az Egyetemhez kötődő termelők és civil szervezetek. Színvonalas műveltségi-, kulturális- és sport rendezvények révén akarják megteremteni a különböző korosztályok, az Egyetem és Keszthely város polgárai számára a kulturált és tartalmas kikapcsolódás lehetőségét. Szeretnék megerősíteni a Georgikon Campus tudományos, sport és turisztikai szerepét, a programokban ötvözni kívánják a mélyen gyökerező Festetics-hagyományokat az agrárium 21. századi vívmányaival.

Köszöntőjében Gyuricza Csaba, rektor, a KATT fővédnöke elmondta, hogy efféle rendezvényekkel is szeretnék biztosítani az agrárszakember utánpótlást oly módon, hogy nyitnak a város és a térség felé is, koncentrálva a lovas, gasztro -és borturizmus már meglévő s fejlesztendő hagyományait. Manninger Jenő, polgármester szerint a város és az egyetem nyitott kapcsolatrendszere is erősödik a hagyományteremtő program indításával és az agroturisztika újabb, a helyi idegenforgalmat meghatározó tényező lehet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK