2024.07.25., csütörtök - Kristóf, JakabZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Idén is Európa nap az Európa téren

2023. május 11. csütörtök, 08:44
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
Címkék:
Az Európa – nap az Európa békéjét és egységét ünneplő nap, melyet minden évben május 9-én ünnepelnek az unióban. Az elmúlt évekhez hasonlóan Zalaegerszegen, az Európa téren nyilvános sajtótájékoztató keretében emlékezett az unió történetének egy-egy állomására Góra Balázs, az MSZP helyi szervezetének elnöke és Kiss Ferenc elnökségi tag.

Góra Balázs kronológiai sorrendben elevenítette fel az Európai Unió történetét, egészen 1950-től, amikor körvonalazódik egy új európai politikai együttműködési terv. Magyarország kilenc másik országgal együtt 2004 május elsején csatlakozik az EU-hoz. Horvátország pedig 2013-ban az EU 28. tagállamává válik. Ezzel véget ért Európa megosztottsága, fogalmazott a párt helyi elnöke.

Góra Balázs és Kiss Ferenc

Kiss Ferenc arról szólt, hogy Magyarország lakosságának 84 százaléka uniópárti. Az európai közösséghez tartozás biztonságot, szabad mozgást, munka-és letelepedési lehetőséget, jogi garanciát ad. Megemlítette, hogy Zalaegerszeg az elmúlt időszakban 35 milliárd forintnyi uniós támogatást kapott. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK