2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Idősek hónapja Zalaegerszegen

2016. szeptember 27. kedd, 19:06
Szerző: AL
Szeptember 28-ával kezdetét veszi az „Idősek Hónapja” rendezvénysorozat, amely október 25-ig kínál változatos programokat Zalaegerszeg szépkorú lakosságának. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.

Balaicz Zoltán polgármester azt hangsúlyozta, Zalaegerszeg közössége nemcsak ebben az időszakban, hanem az év minden napján számít a város idősebb generációinak tapasztalatára, életbölcsességére és jó tanácsaira. Ennél fogva fontosnak tekinti, hogy éreztesse: megbecsült tagjai a társadalomnak. A polgármester felidézte, hogy a város 2007-ben nyerte először az idősbarát önkormányzat címet, 2013-ban idősbarát önkormányzat díjban, valamint az Év Zalai Idősbarát Önkormányzata díjban részesült. 2010-ben idősügyi albizottságot hozott létre, majd 2012-ben megalapította a város idősügyi tanácsát. A közgyűlés idén tavasszal új idősügyi koncepciót fogadott el.

A polgármester továbbá kiemelte, hogy a 2013-ban hagyományteremtő szándékkal életre hívott „Idősek Hónapja” rendezvénysorozat idén is színes és tartalmas programokat kínál a város idősebb lakosságának. Egy gondoskodó város minden generációra, illetve a generációk közötti szolidaritásra is figyel, így a fiatalabbak is találnak kedvükre valót, jegyezte meg.

Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető és Hutnik Eszter idősügyi szakreferens ismertette a programokat, melyek összeállítását gondos előkészítés előzte meg. Az érdeklődők figyelmére többek között játékos sportversenyen, művészeti vetélkedőn, idősek-fiatalok találkozóján, ismeretterjesztő előadásokon és kiállításokon számítanak. Szeptember 28-án 14 órától rendezik meg a művészeti vetélkedőt a Keresztury VMK-ban. Itt tartják meg október 3-án, 15 órától az idősek világnapi rendezvényt meglepetés-előadással.

Október 6-án Boda László emléktúrát szerveznek, gyülekező a polgármesteri hivatal előtt. Október 13-án sportvetélkedő várja a nyugdíjasokat a Petőfi-iskolában. Az október 24-i 14 órakor kezdődő záró rendezvényen Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia zalaegerszegi születésű elnöke tart előadást a városi hangverseny- és kiállítóteremben. Október 25-én 15 órától ugyanitt köszöntik a díszokleveles pedagógusokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK