2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ismét Besenczi Árpád a színház igazgatója

2019. június 14. péntek, 16:24
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP (archív)
Több intézményvezetői pályázatról is döntés született a városi közgyűlés múlt heti ülésén. A Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjára ismét dr. Besenczi Árpádot választották.

A Griff Bábszínháznál is az eddigi igazgató Szűcs István élvezi a képviselőtestület bizalmát, de hivatalosan érvénytelennek kellett nyilvánítaniuk a pályázatát, mivel nincs meg az előadó-művészeti tevékenységhez szükséges végzettsége, és a felsőfokú bölcsész végzettség nem elegendő a kinevezéshez. Ezért miniszteri egyedi felmentést kérnek számára, amit már 5 évvel ezelőtt is megkapott. Így hivatalosan a következő közgyűlésen kapja meg a kinevezését.

Dr. Besenczi Árpád (középen) Eperjes Károly és Koltai Róbert társaságában egy korábbi sajtótájékoztatón

A Landorhegyi Óvoda magasabb vezetői posztjára kiírt pályázat nyertese Kása Istvánné, a Belvárosi I. számú Óvodában Horváthné Ambrus Mariannát bízták meg a vezetői feladatokkal, a Közgyűjteményi és Közművelődési Gazdasági Ellátó Szervezet igazgatója ismét Horváth Károly lett, a Zalaegerszegi Család-és Gyermekjóléti Központ vezetője pedig Zsolnai Judit. 

Balaicz Zoltán sajtótájékoztatóján továbbá beszámolt arról, hogy hitelfelvételről is döntöttek, több TOP program végrehajtását segítve ezzel. Plusz forrás biztosítása szükséges a Petőfi-iskola felújítására, A Dózsa- és a Liszt-iskola munkálataira megvan a pénz. Ugyancsak többletforrás szükséges a Duális Szakképző Központ megépítéséhez, és az Art Mozi részleges felújításához is. Módosította a testület a 2019 II. negyedévi költségvetési főösszeget, mely 43,8 milliárd forintról 46,5 milliárdra emelkedett, több induló projekt miatt. Áttekintette a közgyűlés az európai uniós fejlesztések aktuális állását. Ebben az uniós ciklusban Zalaegerszeg összesen 16,8 milliárd forint támogatás kapott és a pénzek felhasználásában élen jár a megyei jogú városok között.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK