2022.01.22., szombat - Vince, ArtúrZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Járványügyi polgármesteri tájékoztató - Új zalaegerszegi adatok és információk

2020. szeptember 14. hétfő, 13:43
Közlemény
Balaicz Zoltán polgármester hétfőn újabb információkat tett közzé Facebook-oldalán a zalaegerszegi járványügyi helyzettel kapcsolatban. Az alábbiakban a közlemény legfrissebb adatait közöljük.

17 igazolt fertőzött Zalaegerszegen, járványügyi megfigyelések iskolákban

Zala megyében március óta mostanáig 391 személy fertőződött meg. Összesen 18-an haltak meg, közülük 11 volt zalaegerszegi lakos.
Jelenleg Zalaegerszegen összesen 17 igazolt fertőzött van a helyi lakosok között, akik közül egy személyt kórházban ápolnak (Horvátországban nyaralt), 16 személy pedig enyhe tünetekkel, illetve tünetmentesen otthon van. A 17 zalaegerszegi fertőzött közül 1 fő középiskolás (Deák Ferenc Technikum) és 9 fő egyetemista (5 Pécsen, 3 Budapesten, 1 Győrben tanul).
A Deák Ferenc Technikumban 7 koronavírusos diák van, közülük 1 fő zalaegerszegi, a többi 6 vidéki (2 fő Bocfölde, 1 fő Mihályfa, 1 fő Lenti, 1 fő Becsvölgye, 1 fő Nagylengyel). Az iskolában emiatt járványügyi megfigyelés alatt áll, illetve házi karanténban van 11 oktató és 42 tanuló.

A Széchenyi István Technikumban 1 koronavírusos diák van (Bakon lakik). Az iskolában emiatt járványügyi megfigyelés alatt áll, illetve házi karanténban van 9 oktató és 25 tanuló.
A Városháza egyik dolgozójának is pozitív lett a koronavírus tesztje, egyébként tünetmentes. Az érintett dolgozó érettségi osztálytalálkozón vett részt, majd néhány nappal később az egyik jelenlévő tájékoztatta a volt osztálytársait arról, hogy koronavírusos, így derült fény az elvégzett teszt után az eredményre. Egyeztetve a járványügyi hatósággal – a hatályos szakmai protokoll szerint - a hivatalban megtörtént a kontaktkutatás. A munkatársunkkal közvetlen kapcsolatba került kollégáink ma már nem dolgoztak, valamennyien tünetmentesek, tesztelésük a holnapi napon megtörténik. Az érintett helyiségeket délelőtt ózongenerátorral fertőtlenítettük, a Városháza teljes épületének fertőtlenítését pedig ma délutánra rendeltük meg.
Az említett osztálytalálkozón részt vett és ugyancsak pozitív teszteredményt produkált a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik tanára is, ott a következő órákba döntenek a járványügyi megfigyelés alá, illetve házi karanténba kerülők köréről (valószínűleg 10 oktatót és 5 osztályt érint majd).
A városban a hatósági házi karanténban lévő személyek száma összesen 77 fő.
Érdekesség, hogy amíg a tavaszi járványhullám alatt a fertőzöttek átlagéletkora 67 év volt, a mostani, őszi hullám alatt 26 év. A halálozások száma jóval kevesebb. A járvány most elsősorban a fiatalok körében terjed. Az ő esetükben gyakori a tünetmentes, vagy az enyhe lefolyás, azonban nagyon kell vigyázniuk, hogy szüleiket, nagyszüleiket, vagy más idős személyeket ne fertőzzenek meg.

Teljes bejegyzés: https://www.facebook.com/balaicz.zoltan/posts/10222702562093447

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK