2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Játék a biztonságért

2023. április 21. péntek, 08:54
Szerző: Antal Lívia Fotó: ZVRFK
Címkék:
Második alkalommal rendezték meg a Játék a biztonságért elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt, amelyen a zalaegerszegi középiskolák 9. évfolyamosai vettek részt, intézményeként egy osztály. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság valamint az önkormányzat szervezte versenyt idén a Deák Ferenc Technikum csapata nyerte meg.

Bűnmegelőzési vetélkedő diákoknak

A több helyszínen zajló vetélkedőn kilenc iskola tíz csapattal, közel háromszáz diákkal vett részt. A fiataloknak változatos feladatok teljesítése során kellett összemérniük tudásukat. A szervezők a korosztályt leggyakrabban érintő veszélyek témaköreire építették fel a verseny menetét. A bűnmegelőzési szakemberek játékos szituációkkal hívták fel figyelmüket többek között az iskolai konfliktusok kezelésére, a kábítószer-használat veszélyeire, az internetbiztonságra, valamint a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A program a Dózsa-pályán ért véget, ahol kutyás, fegyverzettechnikai és elsősegély-nyújtási bemutatókat tekinthettek meg a diákok.

A Fiatalok hete rendezvénysorozat keretében zajló verseny eredményét Bali Zoltán alpolgármester, valamint Tóth László rendőr őrnagy, a bűnmegelőzési alosztály vezetője hirdette ki. Első lett a Deák Ferenc Technikum csapata. A diákok a jövő évi vetélkedőig őrzik a vándorkupát, jutalomként pedig ellátogathatnak az alsóerdei kalandparkba. Második helyen a Zrínyi-gimnázium, a harmadik helyen a Mindszenty-gimnázium diákjai végeztek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK