2021.01.25., hétfő - PálZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jelentősebb tűzoltó beavatkozások az elmúlt év első felében

2019. január 04. péntek, 12:49
Sajtóközlemény
Kigyulladt vontató, árokba csúszott busz, frontális ütközés, melyek a 2018-as esztendő első félévének jelentősebb tűzoltói beavatkozásait jelentették, derült ki a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent cikkből.

Január 29-én délután árokba hajtott, majd kigyulladt egy kavicsot szállító nyerges vontató Keszthely és Várvölgy közötti útszakaszon. A lángoló járművet a keszthelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral húsz perces oltási munkálatok során oltották el. A jármű mentését és a rakomány átpakolását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetése mellett tűzoltó daruval és kamionmentővel hajtották végre a műszaki mentést végző tűzoltó rajok. A balesetben nem sérült meg senki.

Február 27-én délután egy menetrend szerint közlekedő busz csúszott árokba  Óhíd külterületén. A járművezető a járművet áramtalanította. A buszon utazó hét utas a mentesítő járat megérkezéséig a buszon maradt, majd a másik járat továbbszállítottá őket eredeti úticéljukra. A járművet a keszthelyi hivatásos és a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók munkagép segítségével kihúzták a hóból, majd a busz folytatni tudta az útját. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Március 30-án este kigyulladt egy kamion pótkocsija péntek este az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 205-ös kilométernél Nagyrécse külterületén. A helyszínre Nagykanizsáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik három vízsugárral oltották el a lángoló pótkocsit. A munkálatok idejére a sztráda főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Április 13-án este két személyautó ütközött Letenyén a 7-es főút 227-es kilométerszelvényénél, a Bajcsy-Zsilinszky utcai szakaszon. Az egyik autó két utasa beszorult, egyiküket a mentők emelték ki, a másik sérültet a nagykanizsai hivatásos és a letenyei önkéntes tűzoltók szabadították ki feszítővágó berendezéssel. A mentők mindkét ember újraélesztését megkezdték, a sérültek azonban nem élték túl a balesetet. A másik kocsi két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

Május 10-én délelőtt a Zalaegerszeget elkerülő 74-es számú főutat és a 7328-as számú főutat összekötő körforgalom közelében egy tehergépjármű motortere és fülkéje teljes terjedelemben égett. A helyszínre riasztott zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a lángokat kettő vízsugár segítségével eloltották. A munkálatok ideje alatt az érintet útszakaszról a forgalmat elterelték. Személyi sérülés nem történt.

Június 12-én délelőtt frontálisan ütközött két személygépkocsi a Karmacs és Rezi közötti főút 7-es kilométerénél. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az egyik személyautó utasát feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a járműből. A balesetnél két ember megsérült, őket a mentők ellátták. A műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

2018. év első félévének jelentősebb eseményei fotókkal:

http://zala.katasztrofavedelem.hu/hirek/4800-2018-ev-elso-felevenek-jelentosebb-esemenyei

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK