2021.07.28., szerda - SzabolcsZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jogerősen 8 év a dohánybolti rablónak

2016. november 11. péntek, 16:54
Sajtóközlemény
Mint különös visszaesőt ítélte el a Zalaegerszegi Törvényszék 2016. november 11-én azt a vádlottat, aki két nappal a szabadulása után kirabolt egy dohányboltot.

A vádlott 2016. január 27-én szabadult a börtönből, majd 2016. január 29-én - miután semmilyen pénzvagyonnal nem rendelkezett - elhatározta, hogy valamilyen módon - ha kell, akár erőszakkal is - pénzhez jut. Magához vett egy hátizsákot, amibe egy kesztyűt, egy símaszkot, egy 8-10 pengehosszúságú kést, valamit váltóruhát pakolt, majd türjei otthonából Zalaegerszegre utazott. A megyeszékelyen egy Nemzeti Dohánybolthoz közeli parkban átöltözött, fejére símaszkot húzott, kesztyűt vett, ruházatába kést rejtett, s 18:20 órakor belépett a dohányboltba. A  késsel megfenyegette az eladót és felszólította, hogy „adjon oda mindent”.  Miután az eladó megmutatta neki, hol van a pénztárgép, a vádlott 276.315 Ft-ot vett ki belőle, majd kifutott az üzletből a park irányába. Távozás közben levette a maszkot, s visszanézett az üzlet felé, hogy követi-e valaki. A parkban visszavette a korábbi ruháit, s taxival hazament Türjére, a kést pedig otthon visszatette a többi közé. A nyomozóhatóság 2016. január 30-án tartott nála házkutatást, amely során az elrabolt pénzből  269.250 Ft-ot megtaláltak.

A vádlott elismerte büntetőjogi felelősségét, s 2016. április 27-én  az első fokon eljáró Zalaegerszegi Járásbíróság bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, s mint különös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ezt hagyta most helyben a másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék, így az ítélet jogerős.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK