2023.06.06., kedd - Norbert, CintiaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jól kontrázott az a hazai csapat és nyert

2021. március 14. vasárnap, 12:19
Szerző: Bedő István
Címkék: Foci, ZTE
MTK - ZTE FC 3-0 (0-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Budapest. (zártkapus találkozó). Jv.: Andó-Szabó (Márkus, Horváth R.).
MTK: Mijatovics – Varju, Perkovics, Nagy Zs., S. Herrea (Balázs 78. p.) –Ikene-King, Kata (Pintér 78. p.), Dimitrov (Cseke 71. p.) –Varga (Mezei 88. p.), Miovszki (Proser87. p.), Schön. Vezetőedző: Boris Michael.
ZTE: Demjén- Németh E. (Szánthó 46. p.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi – Szakovics (Babati 88. p.), Lesjak,  Favorov (Zimonyi 71. p.), Koszta – Futács, Könyves (Tajti 64. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.
Gólszerzők: Schön (67. p.), Mezei (88. p.), Demjén (öngól, 93. p.)

Óvatosan kezdtek a csapatok. Az első helyzetet az MTK hagyta ki Varga lőtt fölé kecsegtető helyzetben.  Az első negyedóra végén átvette az irányítást az MTK, beszorult a zalai csapat, mintegy 15 percig tartott a hazaiak nyomása. Az első zalai helyzetet Lesjak hagyta ki, tiszta helyzetből fejelt a kapu mellé. Szünet után is mezőnyben szépen játszott a ZTE. Az MTK visszahúzódott saját térfelére és várt a zalaiak hibáira, hogy kontrázni tudjon. A 67. percben eljött a pillanat, Schön futotta le a ZTE jobb oldali védelmét Demjén mellett lőtt a kapuba, 1-0. A zalaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, de csak egy helyzetük akadt Lesjak lőtt kapufát. Az ellentámadásnál a 88. percben Tajti belépőjét találta túl szigorúnak a játékvezető, 11-est ítélt, amelyet Mezei lőtt a kapuba, 2-0. A hosszabbításban a 93. percben ismét sikerült egy hazai kontra. A kapufáról levágódó labda Demjén hátáról pattant a kapuba, 3-0.
A ZTE mezőnyben szépen játszott. A kapuk előtt viszont nem volt elég hatékony. A hazaiak kontrái viszont ültek, így súlyos vereség lett a vége.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK