2021.01.28., csütörtök - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kiütéses győzelem

2020. május 30. szombat, 10:44
Szerző: B. I.
Kaposvári Rákóczi FC - ZTE FC 0-6 (0-5). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Kaposvár, 300 néző. Jv.: Erdős (Garai, Horváth P.). Gólszerzők: Radó 6. (36. p.), Böle (21., 31. p.), Barczi (28. p.), Lesjak (56. p.).

Kaposvár: Pogacsics -Wachler,  Úr, Fodor (Nagy T. 46. p.), Hadaró - Nagy J. (Bévárdi 24. p.), Trebotics (Farkas A. 84. p.), Pintér, Szakály, Nagy R.(Borbély 73. p.) - Ádám (Keresztes 73. p.). Vezetőedző: Disztl László.

ZTE: Demjén - Bolla, Katanec (Bobál D. 57. p.), Szépe, Tamás K. – Böle (Kocsis 57. p.), Lesjak , Mitrovics (Ostrek 67. p.), Barczi (Babati 43. p.) - Radó, Bobál G. (Ikoba 67. p.) Vezetőedző: Márton Gábor.

A ZTE-ből sérülés miatt többen hiányoztak, azonban ez nem látszott meg a csapat játékán. Öt perc ismerkedés után, egy szép támadás végén megszerezte a vezetést. Ezután kissé magához tért  a somogyi csapat, Demjén védett bravúrral. A másik oldalon jött a  vendégek második gólja, akik uralták a mérkőzést. Labdaszerzések után gyors támadást vezettek,  és az első félóra végén már három góllal vezettek. Eldőlt a mérkőzés.  Nem állt le  a ZTE, két óriási  bombagóllal növelte előnyét. Az első félidőben sziporkáztak a vendégek, ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten vezettek.

Fordulás után sem változott a játék képe, egy újabb góllal már fél tucattal vezetett a ZTE. A maroknyi zalai szurkoló tábor éltette a csapatot. A folytatásban is  a  vendégek irányítottak. Helyzetei is adódtak, de azok kimaradtak, mivel csökkent a koncentráció. A Kaposvár a játékrész hajrájában alakította ki második helyzetét, de az kimaradt.

A vendégek ott folytatták, ahol Debrecenben abbahagyták. A nagy kényszerszünet  nem vetette vissza a ZTE-t. A nagy különbségű győzelmet a helyén kell kezelni, mivel a  somogyiak gyakorlatilag kiestek az NB I-ből. A nagy különbségű siker viszont lökést adhat a kiesés elleni folytatásra. A bent maradás sikerülhet, ha a zalai csapat a folytatásban is hasonlóan jó és eredményes játékot produkál az erősebb ellenfelekkel szemben is.

Értékelés:

Radó András, a ZTE játékosa: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, 20 perc után már két góllal vezettünk. A történtek meghatározták a mérkőzés lefolyását. Ilyen folytatásról csak álmodoztunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK