2020.09.24., csütörtök - Gellért, MercédeszZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Karbantartás mellett megújulás is

2016. november 04. péntek, 18:20
Szerző: ZalaMédia
Az őszi iskolai szünetet követően, november 7-től, hétfőtől, újra megnyitják a járműforgalom előtt Zalaegerszegen a Kossuth utcát.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja a belvárosi közlekedés biztonságának megőrzését és annak folyamatos fenntartását. Az elmúlt két hétben ennek jegyében végeztek lokális javításokat a szakemberek a zalai megyeszékhely főutcájának teljes hosszában. Nem csupán karbantartási munka folyt azonban a belvárosban: a Kossuth utca Kossuth tér és Belga Étterem közötti szakaszán megtörtént a térkőburkolat teljes cseréje is.

Illusztráció

Ismeretes, a Kossuth utca 10 éve, 2006-ban megépített térkőburkolata „csillapított forgalmú” terheléshez készült, nem pedig napjaink forgalmi intenzitásához. Az ez év tavaszán meghirdetett közvélemény-kutatás szerint a lakosság úgy döntött, hogy szeretne ugyan sétálóutcát a Kossuth utcából, ám csak a közlekedési feltételek megteremtését követően. Zalaegerszeg közgyűlése ezt szem előtt tartja, és azon dolgozik, hogy mielőbb biztosítsa az alternatív útvonalakat, így a Kosztolányi utca kétirányúsítását is. Amíg ez megvalósul, addig is mindent megtesz a balesetmentes közlekedés biztosításáért - áll a polgrmesteri hivatal mai sajtóközleményében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK