2020.03.31., kedd - Árpád Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kemény mérkőzés volt

2018. október 11. csütörtök, 11:40
Zalakerámia ZTE KK - JP Auto Jászberényi KSE 70-66 (16-16, 24-15, 16-23, 14-12). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Pálla Z., Farkas G., Kulcsár T.

ZTE: Ware (16/9), Thompson (10/3), Gliebov (8/6), Szabó (8), Agafanov (20). Csere: Durázi (6), Gulyás (2), Doktor, Kis, Papp. Vezetőedző: Bencze Tamás.

JKSE: Nelson (13/3), Rakics (6),  Coleman (15), Alekszandrov (15/3), Pantelics (12). Csere: Kerpel-Fronius (3/3),  Czirbus (2),  Cseh, Ruják, Brbaklics. Vezetőedző: Nikola Lazics.

A vendégeknél több ismerős arc is akadt, akik megfordultak a ZTE-nél. A játékosok között Pantelics és Kerpel-Fronius, illetve Fekete, aki nem lépett pályára. Nikola Lazics edző pedig több évet eltöltött a ZTE kispadján.

A jászságiak vezettek a mérkőzés elején (2. p.: 2-6),  de két hárompontossal fordított a ZTE. 10-6-os  hazai vezetésnél következett a  vendég időkérés, ami használt, előbb  egyenlített a JKSE, majd átvette  a vezetést ( 9. p.:12-16). A zalaiak végül két gyors kosárral döntetlenre hozták a negyedet. A második tíz percben egy ideig fej-fej mellett haladt a két csapat (15. p.: 28-25). A hazaiak több szerzett labda után könnyű kosarakat szereztek és elhúztak. (16. p.: 34-25). A tíz pont körüli egerszegi vezetés kitartott a félidő végig.

A harmadik negyed elején 3 pontossal nyitott a hazai csapat, úgy nézett ki döntésre viszi a dolgot. Nem így történt. Ezután négy perc alatt mindössze 5 pontot szerzett, a jászságiak felzárkóztak. Nyílt lett a mérkőzés (26. p:. 48-48). Bencze Tamás többször is hiába kért időt. A ZTE támadásban továbbra is gyengélkedett. Mindössze két pont volt az előnye a befejező tíz perc előtt (56-54). A záró tíz percben támadásban mindkét csapat gyengélkedett. A házigazdák  kevés mezőny kosarat szereztek, szinte csak büntetőből találtak a gyűrűbe. Szerencsére azt jól dobták. Ugyanakkor a vendégek kétszer is hibáztak. A ZTE végül nehezen, de nyert.

A győzelemnek lehet örülni, támadásban erősen felejthetőt nyújtott a zalai csapat. Ebben a műfajban nagyot kell előre lépnie a ZTE-nek, hogy jobb csapatok ellen legyen esély a győzelemre.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Célunkat elértük, megszereztük a győzelmet. Jól védekeztünk, támadásban viszont még sok hibát követünk el. Azonban lépésről lépésre haladunk előre. Köszönjük a közönség türelmét, támogatását, nagyon sokat segítettek.

Nikola Lazics, a Jászberény vezetőedzője: - Kemény mérkőzést játszottunk, a második negyedben sok könnyű kosarat engedélyeztünk a ZTE-nek, de utána sikerült felállnunk. Végül egylabdás mérkőzés kerekedett a találkozóból. Gratulálok a ZTE győzelméhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK