2024.06.19., szerda - GyárfásZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Keresik a megye legjobb gyümölcsös süteményét

2017. május 23. kedd, 18:32
Szerző és fotó: Antal Lívia
Ötödik alkalommal várja az érdeklődőket május 27-én szombaton a Nemzetközi, Térségi Kiállítás és Vásár, Kulturális és Gasztronómiai Seregszemle Felsőrajkon. Az ötéves jubileumi rendezvényre ismét meghirdették Zala megye legfinomabb süteménye versenyt, a programokat ismertető sajtótájékoztatón meg is lehetett kóstolni a tavalyi győztes finomságot.

Közel 60 termelő jelezte részvételi szándékát a vásáron, melyen déltől este kilenc óráig kulturális és zenei egyesületek, együttesek szórakoztatják a jelenlévőket, kezdte a tájékoztatást Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos. A programot gasztronómiai seregszemle is kíséri, mégpedig helyi hagyományos ételekből. Az önkéntes segítők idén is hatalmas mennyiségben készítenek húsos káposztát, halászlevet, vadpörköltet és kürtöskalácsot. A polgári pikniken a megye legjobb süteményét is kiválasztják majd.

– A tavaly először meghirdetett versenyhez hasonlóan idén is minden településről egy süteményt várunk. Cukrászsütemény nem jöhet szóba, kizárólag ételszínezék és ízfokozó nélküli, természetes alapanyagokból, házi receptek alapján készített süteményekkel lehet nevezni. Idén előnyt élvezhetnek a gyümölcsös, illetve idényjellegű gyümölcsöket tartalmazó finomságok. A háromtagú zsűri elnöki tisztjét Czegő Teréz színművész látja el – mondta el a részletekről Vigh László, aki ezúttal is játékos vetélkedőre hívja politikus társait és közéleti személyiségeket.

Felsőrajki termelői vásár és gasztronómiai seregszemle immár 5. alkalommal

– Volt már palacsintasütés, kukoricamorzsolás, ostorcsattogtatás, tavaly hébérből borszívás, amit dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár nyert meg. Idén diótörés lesz a feladat, hogy pontosan mi, az legyen meglepetés, hangoztatta.

 – Várjuk továbbra is nevezéseket, melynek határideje: május 25. (csütörtök) 12 óra. Jelentkezni munkaszervezet.vezeto@gmail.com e-mail címen vagy a 93/510-005, 510-006-os telefonszámon lehet – fűzte hozzá dr. Csikós Andrea Dóra, a Közép-Zala Gyöngyszemei Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület munkaszervezetének vezetője. – A süteményeket legalább egy átlagos tálcamennyiségben, május 27-én (szombaton) délelőtt 10.30 óráig lehet leadni a rendezvény helyszínén, a várudvaron található Leader-irodában.  

Az eredményhirdetésre 15 órakor kerül sor a színpadon. A zsűri az ízvilág és az összhatás figyelembe vételével hozza meg döntését, az első három helyezettet díjazzuk. A díjakat dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adja át, a „győztest” Zala megye legjobb települési süteménye 2017 néven.

A beérkező sütikből jótékonysági vásárt is tartunk 300 forintos kupon ellenében. A kínálást és kóstoltatást Szalai Katalin, Zala Szépe 2016. évi győztese végzi. A kuponokat a szervezőknél lehet megvásárolni. A bevételből a Szent Imre Általános Iskola Pengetők citeracsoportjának nyári táboroztatását támogatjuk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK