2020.08.13., csütörtök - IpolyZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Két büntetőt is kihagytunk

2019. november 10. vasárnap, 13:10
szerző: B. I.
ZTE FC - Mezőkövesd Zsóry 1-1 (0-1). NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2780 néző. Jv.: Kassai (Szalai, Széchényi). Gólszerzők: Bobál G. (60. p.), illetve Zivzivadze (40. p.). Piros lap: Farkas D. (81. p.).

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D.,  Bedi - Kocsis, Babati (Ikoba 54. p.), Stieber,  Radó (Grumics 89. p.),  Mitrovics (Golodiuk 91. p.)  - Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna.

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár,  Katanec, Silye -  Cseri (Sabján M. 89. p:),  Berecz,  Karnitski,  Pakár (Vajda 71. p.), - Nagy D. (Vadnai 84. p.),  Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Óvatosan kezdtek a csapatok, majd a vendégek lövését kellett védenie Demjénnek.  Az első 15 percben a Mezőkövesd játszott enyhe fölényben.  Bedi  célt tévesztett lövése után, egy vendéghelyzet maradt ki.  Több  perces mezőnyjáték után Babati hibázott nagy helyzetben. A félidő hajrájában egy védelmi hiba után Zivzivadze  - aki Mezőkövesden is a ZTE hálójába talált - megszerezte a vezetést a vendégeknek.

Szünet után gyorsan egyenlíthetne a hazai csapat.  Bobál G-t könyöklik le  a 16-oson belül, a megítélt 11-est Babati gyenge lövését azonban Szappanos hárítja. A kihagyott büntető nem töri le  a ZTE-t.  Enyhe fölényben játszanak a hazaiak. Egy szöglet utáni kavarodás végén Bobál G. egyenlít. Átveszi az irányítást a hazai csapat, de a vendég kontrák is veszélyesek. Kétszer véd  Demjén. A találkozó hajrájában Radót rántják le a 16-oson belül, ismét 11-est kap a ZTE és tíz főre fogyatkoznak a vendégek. Radó rém gyenge büntetőjét hárítja Szappanos. A hátra lévő időben a Mezőkövesd taktikusan megtartja a döntetlent.

A ZTE főleg a második félidőben játszott jobban ellenfelénél, azonban amelyik csapat  két 11-est is kihagy, nem érdemel győzelmet.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Több hibát követtünk el védekezésben, s egyet ellenfelünk kihasznált. A második félidőben kétékes szerkezetre álltunk át, Ikoba jól kapcsolódott be  a játékba.  Sajnálom, hogy két 11-est is kihagytunk. Megyünk tovább, biztató, hogy élcsapatok ellen is helytállunk.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: - Két jó csapat meccsén a 11-esek ellenére igazságosnak tartom a döntetlent.  Nem könnyű a ZTE ellen játszani, több jó együttes is már szenvedett ellenük. A bekapott gól után is voltak helyzeteink, de úgy érzem, ma számunkra ez volt a maximum.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK