2023.10.04., szerda - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Két negyed után döntöttek a hazaiak

2020. február 07. péntek, 09:34
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK – Atomerőmű Paks 111-85 (34-20, 25-17, 23-24, 29-24). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1700 néző. Jv.: Papp, Tőzsér, Goda.

ZTE: Simon (2), Johnson (19/9), Williams (30/18), Djurics (9/3), Agafonov (6). Csere: Szabó (17/9), Bibbins (21/9), Bagó (7),  Doktor, Gulyás. Vezetőedző: Ante Nazor.

Paks: Kovács A. (4/3), Faust (18/6), Lóránt (22/6), Coleman (18), Putney (7/3). Csere: Kis (6/3), Velkey, Valerio,  Jackson (7), Szalai (3). Vezetőedző: Dzunics Branislav.

A vendégeknél hiányzott Evans, az egyik legjobb légiós. Ennek ellenére jól kezdett a Paks (2. p.: 0-5). A hazaiak azonban gyorsan felvették a meccs tempóját, és fordítottak (4. p.: 11-7). Egy  vendég időkérés után felzárkózott a Paks. Az első negyed második öt perce egy értelműen  a ZTE-é volt. A házigazdák jól védekeztek, remekül dobtak, jelentős előnyre tettek szert. A  második tíz percben tovább robogott a zalai csapat. A Paks erejéből 5 perc alatt mindössze két pontra futotta.  Williams szórta a triplákat, az első félidőben ötből ötöt bedobott. Jelentős  zalai előnnyel tértek pihenőre  a csapatok. A harmadik negyed elején mindkét oldalon kevesebb pont esett,.öt perc alatt mindössze 11 pontt. A házigazdák biztosan tartották 20 pont feletti előnyüket.  Ha kissé fáradni látszottak, mindig akadt egy ügyeletes pontszerző, így uralták a találkozót.  A záró tíz perc elején is a ZTE villogott, Johnson is belejött a pontgyártásba. A negyed közepén még egyszer húsz pont alá jöttek a vendégek (35. p.: 87-69). A zalaiak újabb három triplával azonban megpecsételték sorsukat. Eközben egy duplával Bibbins jegyezte a 100. zalai pontot.

A zalaiak a mérkőzés első két percét leszámítva végig kézben tartották az irányítást, ilyen különbséggel is megérdemelten nyerte.

Ante Nazor, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon jó ritmusban játszottunk ma is, akár csak az elmúlt mérkőzéseken.  Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a szurkolók segítségét. Természetesen vannak még hibáink, amit a szünetben igyekszünk ki javítani.

Dzunics Branislav, a Paks vezetőedzője: -  A ZTE a játék minden elemében felül múlt minket. Sajnálom, hogy nem játszottunk jobban. A találkozó gyakorlatilag két negyed után eldőlt.  Az egész mérkőzés a ZTE-ről szólt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK