2018.04.25., szerda - MárkZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kiábrándító játékkal

2017. május 01. hétfő, 15:25
Szerző: B. I.
ZTE FC - Swietelsky Soproni VSE 0-1 (0-1). NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 676 néző. Jv.: Németh Á. Gólszerző: Eszlányi (14. p.).

ZTE: Szappanos - Angyal (Króner 49. p.) Forgács, Polényi, Deutsch - Szatmári (Ekler 79. p.) Oláh,  Nagy T.,  Bedi,  Paudits (Babati 44. p.) - Bobál. Vezetőedző: Csató Sándor.

A mérkőzés előtt nem sokkal változott a ZTE összeállítása, Végh belázasodott, helyére  Oláh került. Azt is megtudtuk, hogy  a ZTE megkapta a következő szezonra az NB II-es licencet.

A hazaiak kezdték lendületesebben a mérkőzést, az első negyedóra végén mégis  a vendégek szerezték meg  a vezetést.  A bekapott gól megfogta az egerszegieket, elvétve jutottak el  a Sopron kapujáig. A vendégek a labdás ZTE játékosokat letámadták, a hazai csapatot kapkodásra kényszerítették.  Igaz, a Sopron sem veszélyeztette a ZTE kapuját, de kontráik veszélyesebbek voltak. A félidő hajrájában Szatmári hibázott ajtó-ablak helyzetben, nagy egyenlítési lehetőség volt.

Szünet után egy negyedóráig  a vendégek játszottak fölényben, aztán visszahúzódtak  saját térfelükre, keményen védekeztek. A ZTE tanácstalanul ment előre, rengeteg rossz passzot produkálva. Amikor nem sikerült így közelebb jutni a vendégek kapujáig, jöttek a felívelgetések. Mindhiába. A hazaiaknak mindössze két lehetősége akadt a második félidő során. Az egyiket a tisztázták a gólvonalról a védők, a másiknál a megpattanó lövés az oldalhálóban landolt.

Folytatta gyenge szereplését a hazai csapat, sorozatban negyedszer kapott ki. Ezúttal elképesztő gyenge játékkal rukkoltak elő. Nem véletlenül jegyezte meg egy szurkoló a mérkőzés végén: „Talán nem esünk ki,  ha nem szerzünk több pontot”.

Értékelés:

Csató Sándor, a ZTE vezetőedzője: - Nehéz mit mondani erre a teljesítményre.  Harcosabb, agresszívabb volt  a Sopron.  A megbeszélt taktikai elemek nagy részét nem sikerült megvalósítanunk.  A mérkőzéseken sok helyzetet dolgozunk ki, de  gólt nem rúgunk. Négy vereség után kell felállnunk.

Supka Attila, a Sopron vezetőedzője: -  Tudtuk, nehéz mérkőzés vár ránk.  Mindkét csapat számára fontos volt a 3 pont.  Helyenként jól játszottunk, a végén beszorultunk, ezért cseréltem be  magas embereket.  Ezúttal egy gól is elég volt a  győzelmünkhöz.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK