2024.07.18., csütörtök - FrigyesZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Kihagyott büntetők, eladott labdák

2019. november 24. vasárnap, 10:42
Szerző: B. I.
KTE Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK 80-75 (22-20, 15-16, 20-20, 23-19). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kecskemét, 800 néző. Jv.: Kapitány, Győrffy, Nyils.

KTE: Wittman (14/3), Thomas (6),  Djeraszimovics (15/3),  Djurasovics(24/15),  Karahodzsics (15). Csere: Révész (2),  Kucsora (2),  Lewis,  Vukacsevics (2). Vezetőedző:  Forray Gábor.

ZTE: Doktor (2),  Johnson (18/12),  Williams (21/18),  Agafonov (14). Csere:  Simon (8/3),  Bagó (4), Gulyás (2), Djurics (6). Vezetőedző: Bencze Tamás.

Agafonov duplájával a ZTE szerzett vezetést. Eladott labdák után gyorsan fordított a hazai együttes. Mindkét oldalon sok volt  a hiba, egyik  együttes sem tudta lerázni a másikat(5. p.: 11-11).  Védekezésbeli hibák után palánk alóli kosarakból elhúzott a KTE. (8. p.: 16-11).  A negyed hajrája a ZTE-é volt, felzárkóztak a vendégek. A második negyed elején Agafonov begyűjtötte  harmadik személyi, hibáját le kellett cserélni. A hazaiak továbbra is  a palánkok alól voltak eredményesek. A ZTE Johnson és Williams három pontosaival maradt a mérkőzésben. Megfigyelhető volt, hogy az első félidő után a zalaiak már hat eladott labdánál tartottak.

Szünet után is folytatódott az ádáz csata, mindkét együttes sok hibával játszott.  A ZTE-nek egyszer sikerült öt pontos előnyre szert tennie (25. p.: 46-51). A nehezen megszerzett előnyt azonban pillanatok alatt eladta a zalai csapat. A hajrához érkezve, a házigazdák támadásai valamivel pontosabbak voltak (35. p: 65-60). A  ZTE többször is felzárkózott egy pontra, de kritikus helyzetben többször hibáztak játékosai, így nyert a  Kecskemét.

A ZTE egyénileg képzett játékosokból állt, de a KTE ma csapatként jobban működött. A találkozón ezúttal is Williams és Johnson szállította a zalaiak pontjainak  döntő többségét. Szabó és Djurics továbbra is adós a pontokkal, így nehéz nyerni. Meg úgy sem lehet, hogy a ZTE ezúttal is 10 labdát adott el, és a büntetőket is gyengén dobta. Az utóbbi két tényező döntően hozzájárult a vereséghez.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A mérkőzés hajrájában döntő helyzetekben hibáztunk, ez okozta vereségünket.

Simon Kristóf, a ZTE játékosa: -  Sok hibával játszottunk, ezért nem sikerül megnyerni a számunkra fontos mérkőzést. Megyünk tovább, igyekszünk bekerülni a legjobb nyolc közé.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK